Ruska filmska ekipa vratila se sa snimanja filma u svemiru

Showbiz 17. okt. 202116:05
Podeli:
Izvor: Roscosmos Space Agency via AP

Kapsula Sojuz sa astronautom i dva člana ruske filmske ekipe sletela je na Zemlju posle troipočasovnog putovanja sa Međunarodne svemirske stanice.

Kapsula koja je sletela pod crveno-belim padobranom posle ulaska u zemljinu atmosferu spustila se uspravno na kazahstanskoj stepi, kako je predviđeno, danas u 6.35 po srednjeevropskom vremenu. U letelici su bili astroanut Oleg Novicki, glumica Julija Peresild i reditelj Kim Šipenko.

Izvor : Roscosmos Space Agency via AP

Peresild i Šipenko stigli su na Međunarodnu svemirsku stanicu 5. oktobra na 12-dnevno snimanje delova filma „Izazov“, u kojem hirurg koga igra Peresild na svemirskoj stanici pokušava da spase člana posade kome je potrebna hitna operacija u orbiti. Novicki, koji je proveo više od šest meseci na svemirskoj stanici, igra obolelog kosmonauta u filmu.

Posle sletanja zemaljska posada je izvukla njih troje iz kapsule i stavila ih u pripremljena sedišta dok se prilagođavaju gravitaciji, a zatim će biti prebačeni u medicinski šator na pregled. Svo troje su izgledali zdravo i raspoloženo.

Na Međunarodnoj svemirskoj stanici ostalo je sedam astronauta: Rusi Anton Škaplerov i Pjotr Dubrov, Amerikanci Mark Vande Hei, Šejn Kimbro i Megan Mekartur, Toma Preske iz Evropske svemirske agencije i Japanac Aki Hošide.

Komentari

Vaš komentar