Rodžer Voters: Na listi sam za ubistvo koju podržava ukrajinska vlada

Showbiz 05. okt 202211:30125 komentara
Izvor: Alberto Pizzoli/AFP

Suosnivač slavne muzičke grupe Pink Flojd Rodžer Voters tvrdi se njegovo ime nalazi na ukrajinskoj listi za likvidaciju.

“Ne zaboravite, ja sam na listi za ubistvo koju podržava ukrajinska Vlada. Oni su nedavno ubijali ljude. Kada vas ubiju, na vašoj slici napišu ‘likvidiran’. Pa, ja sam jedan od takvih“, rekao je Voters u intervjuu za časopis Roling Stoun“.

Povezane vesti

Okrivljujući zapadne vlade za aktuelni rat u Ukrajini, Voters je rekao da Rusiju nije trebalo ohrabrivati da izvrši invaziju na Ukrajinu, nakon što je 20 godina pokušavala da to izbegne predlažući diplomatske mere zapadnim vladama.

Upitan o izveštajima o zločinima koje je ruska vojska počinila u Ukrajini, Voters je kazao da se tu radi o propagandi.

“Videli ste te izvještaje o onome što sam vam upravo opisao kao zapadnu propagandu. To je potpuno suprotno od izveštavanja ruske propagande. Rusi su se umešali u naše izbore, Rusi su ovo i ono. Sve su to laži, laži, laži, laži“, kazao je Voters.

Zbog kontraverznih izjava o ratu u Ukrajini, Voters je otkazao koncerte koji su bili planirani u Poljskoj.

Trebalo je da nastupi u Krakovu sledećeg aprila pre nego što su poljski mediji izvestili o pismu koje je napisao prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj, okrivljujući ekstremne nacionaliste u Ukrajini da su postavili tu državu na put katastrofalnog rata.

Komentari

Vaš komentar