Preminuo glumac Mladen Vasari poznat po ulozi Pere Kvržice

Showbiz 22. nov 202208:423 komentara
mladen vasari
Izvor: YouTube/Croatia Film/Screenshot

Glumac Mladen Vasari umro je u Zagrebu u 69. godini nakon duge i teške bolesti, saopštilo je u ponedeljak karlovačko Gradsko pozorište "Zorin dom".

Vasari je rođen 1954. u Lendavi, diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1976. Završio je privatnu školu francuskog glumca Žaka Lekoka u Parizu, poznatog po fizičkom teatru.

Nastupao je u više zagrebačkih pozorišta, od Teatra &TD, Knapa, dramskog pozorišta Gavella, pozorišta Trešnja, Komedije, ZKM-a, na Dubrovačkim letnjim igrama, na Splitskom letu i poslednjih godina u Teatru Ulysses.

Vasari je glumio u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim pozorišnim trupama ostvarivši veći broj uloga u delima Šekspira, Molijerea, Servantesa i Aristofana.

Predavao je na zagrebačkoj Akademiji dramske umetnosti, a nastupao je na radiju i igrao u filmovima i TV serijama. Domaća publika najviše ga pamti kao Peru iz dečjeg klasika ”Družina Pere Kvržice”, filmske adaptacije istoimenog romana Mate Lovraka iz 1970. godine.

Karlovačkogradsko pozorište ”Zorin dom’ istaklo je da će ga karlovačka publika sigurno pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u poslednjoj režiji istaknutog hrvatskog redatelja Georgija Para “Dobri čovek Bažulek”.

Komentari

Vaš komentar