Preminuo Aleksi Laiho, frontmen benda Children of Bodom

Showbiz 04. jan 202117:105 komentara
Podeli:
Izvor: Lehtikuva/Markku Ulander via REUTERS

Aleksi Laiho, frontmen poznatog finskog metal benda Children of Bodom, preminuo je u 41. godini, potvrdila je njegova izdavačka kuća, javlja CNN.

“Teška srca i sa velikom tugom javljamo da je preminuo Aleksi Laiho“, rekli su u Napalm Records.

“Apsolutno smo shrvani i slomljenog srca zbog iznenadnog gubitka našeg dragog prijatelja i člana benda”, dodaje se u izjavi, koju su potpisale kolege iz benda Danijel, Mitja i Valteri.

U saopštenju na Laihovoj zvaničnoj Facebook stranici se kaže da je muzičar umro u svom domu u Helsinkiju prošle nedelje, dodajući da je tokom poslednjih godina patio od dugoročnih zdravstvenih problema.

Laiho je bio gitarista i vokal metal sastava Children of Bodom, koji je nastao 1993. godine pod imenom IneartheD, sve dok grupa nije odsvirala svoj poslednji nastup 2019. godine.

Bend je prodao više od 250.000 ploča u svojoj rodnoj Finskoj i jedni su od najprodavanijih umetnika u zemlji, prema njihovoj veb stranici, a Laiha su čitaoci časopisa Guitar World izglasali za “najboljeg metal gitaristu”.

Gitarista je za svoju muziku primio još nekoliko međunarodnih nagrada, a nagrađen je i nagradom Metal Hammer Golden Gods.

Komentari

Vaš komentar