Posle zvezde u Holivudu, Odri Hepbern dobila i park u Briselu

Showbiz 05. maj 202212:462 komentara
Izvor: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Američka filmska zvezda Odri Hepbern dobila je zvezdu na čuvenom Holivudskom bulevaru, a od srede je njeno ime nosi i park u belgijskoj prestonici nedaleko od kuće u kojoj je rođena 1929. godine.

Na ulazu u „Park Odri Hepbern” nalazi se bronzana bista sa njenim likom, kopija one koja je 90-ih godina postavljena u Arnemu (Holandija), odakle potiče glumičina porodica po majčinoj liniji.

„Sada postoje dve biste u dva grada u kojima je provela detinjstvo“, rekao je njen sin Šon Hepbern Ferer, koji je prisustvovao inauguraciji parka na dan kada je filmska zvezda, koja je umrla 1993. godine, napunila 93 godine.

Filmskog Oskara Odri Hepbern dobila je kao 23-godišnjakinja za ulogu princeze u filmu „Praznik u Rimu” sa Gregorijem Pekom, a najviše se pamti po ulogama u „Doručku kod Tifanija”, „Šaradi”, „Ljubav poslepodne” i „Moja lepa damo“.

Bila je i modna ikona i zaštitno lice modne kuće Živanši, a u kasnijim godinama posvećena humanitarnom radu.

Odri Hepbern, pravog imena Odri Raston, rođena je 4. maja 1929. u kući u ulici Kejenveld broj 48 u briselskom okrugu Iksel. Njena majka je bila iz holandske aristokratske porodice, a njen otac Britanac koji je radio za belgijsku filijalu Banke Engleske.

Prve godine života provela je u Briselu, a potom je, nakon što je otac napustio porodicu, tokom rata živela sa majkom u Arnemu, rekao je Šon Hepbern Ferer, sin rođen 1960. godine u braku Odri sa američkim filmskim glumcem Melom Fererom.

Danas, italijanski filmski producent Šon Hepbern Ferer naglašava značaj koji je njegova majka pridavala svojoj ulozi ambasadora UNICEF-a u njenim poslednjim godinama (1988-1993).

Bronzanu skulpturu je na zahtev porodice uradio holandski umetnik Kees Verkade nakon smrti Odri Hepbern.

Komentari

Vaš komentar