Pogledajte trejler za dugoočekivani nastavak Avatara

Showbiz 09. maj. 202220:169 komentara
Podeli:
avatar 2
Izvor: Youtube/MegaComFilm/Screenshot

Prvi trejler za dugoočekivani nastavak naučno-fantastičnog spektakla "Avatar", reditelja Džejmsa Kamerona, konačno je pred publikom.

U nešto više od 90 sekundi trejlera, vraćamo se u magični svet planete Pandore, gde junak prvog dela Džejk Sali živi sa svojom porodicom.

„Kada se vrati poznati neprijatelj koji pokušava da ih uništi, Džejk i Nejtiri se udružuju sa vojskom Navi naroda kako bi zaštitili svoju planetu“, stoji u opisu trejlera na zvaničnom Jutjub nalogu MegaComFilma, distributera nastavka „Avatara“ za Srbiju.

Premijera filma "Avatar: Put vode" očekuje nas u decembru. Semu Voringtonu, Zoi Saldani i Sigurni Viver u nastavku se pridružuju Vin Dizel i Kejt Vinslet koja je sa Kameronom već sarađivala u čuvenom "Titaniku".

Originalni "Avatar" iz 2009. godine i dalje je komercijalno najuspešniji film svih vremena, sa zaradom od 2,84 milijarde dolara na bioskopskim blagajnama širom sveta. Bio je nominovan za devet Oskara, a osvojio je nagrade za vizuelne efekte, fotografiju i scenografiju.

Višegodišnja odlaganja usled zahtevne produkcije i pandemije

Premijera nastavka "Avatara" prvobitno je bila najavljena za 2014. godinu, ali je nedostatak tehnologije neophodne za određene vizuelne efekte odložio produkciju.

Snimanje je konačno počelo 2017. godine, a završeno je 2020, ali je pandemija koronavirusa usporila ionako zahtevnu postprodukciju filma.

Džejms Kameron najavio je još tri nastavka "Avatara" koji bi u bioskope trebalo da stignu 2024, 2026. i 2028. godine.

Komentari

Vaš komentar