Počeo filmski festival u Berlinu, ove godine u digitalnom formatu

Showbiz 01. mar. 202119:38
Podeli:
Izvor: REUTERS/Hannibal Hanschke/Pool

U Berlinu je u ponedjeljak počeo 71. Međunarodni filmski festival, koji se ove godine održava u dva dela, prvom od 1. do 5. marta preko online platforme kojoj pristup ima samo profesionalna publika i novinari, te letnjem delu namenjenom publici koji će se održati u junu.

Svakog dana profesionalnoj publici će preko online platforme biti na 24 sata ponuđeno gledanje filmova i jednog od festivalskih programa.

Takmičarski program, u kojem se ove godine za jednu od nagrada nadmeće 15 filmova, počeo je projekcijom jednog od nemačkih filmova u konkurenciji, „Ja sam tvoj čovjek“, rediteljke Marije Šrader.

Pobednike ovogodišnjeg Berlinala stručni žiri, u čijem radu učestvuje i bosanskohercegovačka rediteljka Jasmila Žbanić, proglasiće u petak.

Pobednički filmovi će zajedno s izborom filmova široj publici biti prikazani od 9. do 20. juna u berlinskim bioskopima kada će biti i uručene ovogodišnje nagrade.

U nedelju su, uoči Berlinalea, bioskopi širom Nemačke bili osvetljeni u znak protesta, što su kinematografi zbog pandemije zatvoreni od početka novembra.

Komentari

Vaš komentar