Pevač Ar Keli proglašen krivim za seriju seksualnih zločina

Showbiz 27. sep. 202122:487 komentara
Podeli:
Ar Keli R Kelly
Izvor: Tanjug/Antonio Perez/Chicago Tribune via AP, Pool, File

Američka R&B zvezda Ar Keli (R. Kelly) proglašen je krivim pred sudom u Njujorku za seriju seksualnih prestupa, među kojima je višegodišnje vođenje "sistema" seksualnog iskorišćavanja mladih žena, među kojima i maloletnica.

Pedesetčetvorogodišnji pevač, najpoznatiji po hitu „I Believe I Can Fly“, takođe je proglašen krivim za „seksualnu trgovinu“. Keliju se sudilo za iznudu, seksualno iskorišćavanje maloletnica, otmicu, korupciju i prisilni rad, u razdoblju od 1994. do 2018. godine.

Suđenje je trajalo pet i po nedelja.

POVEZANE VESTI:

Tužioci su rekli da je Keli iskoristio svoju slavu i harizmu kako bi pronalazio žrtve, a među njima bi neke izabrao i iz svoje publike na koncertima, uz pomoć svoje pratnje.

Svedoci kažu da su se žrtve često nadale da će im Keli pomoći u karijeri, a našle su se u situaciji da je od njih tražio bezrezervnu poslušnost i u suprotnom ih kažnjavao.

Keli uporno negira optužbe.

Pevač, čije je pravo ime Robert Silvester Keli, jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prestupe u okviru pokreta #MeToo.

Nekoliko svedokinja reklo je da je uveo strahovladu ako žrtve nisu ispunjavale svaku njegovu želju, seksualnu ili neku drugu.

Jedna svedokinja koja je želela da ga intervjuiše za radio stanicu, rekla je da ju je zaključao na dva dana, bez hrane i vode, a potom je napao.

Komentari

Vaš komentar

<