Petrović: Nečista krv je vestern, ovde su bolje jahali konje nego u Teksasu

Showbiz 19. avg 202112:093 komentara
Podeli:
Izvor: Promo

Reditelj serije "Nečista krv" Milutin Petrović izjavio je na Sarajevo film festivalu da je njegova prva impresija kada je čitao scenario bila da je to vestern.

„U ovom scenariju sam video da ceo region ima uzbudljiv period kraja 19. veka, daleko zanimljiviji nego što ima Teksas. Ljudi su ovde bolje jahali konje nego u Teksasu“, rekao je Petrović.

Kako je dodao, to zovu „vestern“, jer je istok bio više divlji od divljeg zapada.

Govoreći o piscu Borisavu Stankoviću, Petrović je rekao da je on u svoje vreme, ali i mnogo više kasnije bio priznat pisac i da je bio neobičan pisac koji je pisao o psihologiji na moderan način.

Glumica Katarina Radivojević rekla je da njen lik simbolizuje slobodu, preteču savremene žene.

„Ona ima mušku podršku svog brata, ali možda i zbog tog malog biznisa koji ima, možda to nosi poruku da sloboda zavisi od ekonomske nezavisnosti“, rekla je Radivojević.

Još jedan ženski lik u seriji je i Tašana – Hadži-Trifunova snaja, a glumica koja tumači taj lik Anđela Jovanović rekla je da je ona neko ko mora da se bori za svoju slobodu.

„Opis njen bi bio borba za egzistenciju, borba za život. Ona je žena ispred svog vremena, ona se bori za svoju slobodu i na kraju preuzme odgovornost za svoje postupke“, rekla je Jovanović.

Serija kroz 10 epizoda prati jednu porodicu kroz 40 godina od Hadži-Trifuna, dede junakinje romana „Nečista krv“ Sofke, do same Sofke.

Premijera filma „Nečista krv – greh predaka“ biće održana 26. avgusta, dok će serija biti emitovana od decembra.

Komentari

Vaš komentar