Otkazani koncerti Rodžera Votersa u Poljskoj zbog komentara o Ukrajini

Showbiz 26. sep 202212:0440 komentara
Izvor: Alberto Pizzoli/AFP

Koncerti jednog od osnivača benda Pink flojd, Rodžera Votersa, u poljskom gradu Krakovu otkazani su, saopštili su organizatori pošto su Votersovi komentari o ratu u Ukrajini izazvali veliki broj kritika.

Pročitajte još:

Voters je trebalo da nastupi u Krakovu sledećeg aprila.

Poljski mediji su preneli izveštaje o njegovom otvorenom pismu prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj u kojem je poziva da zamoli svog supruga da odabere „drugi put“, i u kojem kritikuje Zapad zbog snabdevanje Ukrajine oružjem.

„Live Nation Polska i Tauron Arena Krakov otkazali su koncert Rodžera Votersa“, objavili su organizatori na sajtu dvorane. Razlog otkazivanja nije naveden.

Državna novinska agencija PAP je u suboru objavila da je portparol Tauron Arene rekao da je Votersov menadžment otkazao koncert bez navođenja razloga. Poljska se ubraja među najvernije saveznike Kijeva, a javna podrška ukrajinskoj odbrani od Rusije je vrlo visoka.

Lokalni većnici u Krakovu je trebalo da prošle nedelje glasaju o rezoluciji kojom se Voters proglašava nepoželjnom osobom.

Muzičar je u saopštenju na društvenim mrežama naveo da nije tačno da su on ili njegov menadžment otkazali koncerte. On je kritikovao lokalnog većnika Lukasa Vantuča zbog zahteva da ga se proglasi nepoželjnim u gradu.

„Lukas Vantuč je zapretio da će tražiti od veća da me proglasi nepoželjnom osobom zbog mojih javnih napora da podstaknem sve uključene u katastrofalni rat u Ukrajini, posebno vlade SAD-a i Rusije, da rade na pregovorima za mir“, napisao je Voters na Fejsbuku.

Komentari

Vaš komentar