Niki Minaž na meti kritika britanske vlade zbog izjava o vakcinama

Showbiz 15. sep 202116:213 komentara
Izvor: Jamie McCarthy/Getty images North America/Getty Images via AFP

Brifing o koronavirusu u Britaniji doživeo je neočekivani preokret kada su glavni lekar i premijer uvučeni u razgovor o Niki Minaž, oklevanju u vakcinisanju i navodno otečenim testisima prijatelja njenog rođaka.

Premijer Boris Džonson i njegov glavni lekar Kris Viti uvučeni su u raspravu o globalnoj rep superzvezdi, nakon što je svojim 22,6 miliona pratilaca na Tviteru otkrila da još nije vakcinisana.

Biti vakcinisan je bio uslov za prisustvovanje ovonedeljnom glamuroznom njujorškom modnom događaju Met Gala, rekla je, dodajući da radi sopstvena istraživanja o vakcinama.

Minaž je zatim podelila priču o rođaku na Trinidadu, koji je odbio da se vakciniše jer je, navodno, njegov prijatelj primio vakcinu, postao impotentan i otekli su mu testisi.

Viti (55), lice britanskog odgovora na koronavirus, koji ranije nije bio poznat po poznavanju poznatih osoba, nije preskočio pitanje kada su ga u utorak na brifingu o koronavirusu upitali o njenim tvrdnjama.

„Postoje brojni mitovi koji cirkulišu, od kojih su neki očigledno smešni“, rekao je novinarima.

„Neki su jasno osmišljeni samo da bi uplašili. To je jedan od njih“, dodao je.

Umesto toga rekao je da je ohrabren što većina ljudi ignoriše mitove i vakciniše se, osuđujući svakoga ko je svesno „širio neistine“.

„Po mom mišljenju, trebalo bi da ih je sramota“, istakao je.

Klasično obrazovani Džonson (57), koji svoje govore redovno obogaćuje latinskim jezikom, mucao je kako „nije toliko upoznat sa delima Niki Minaž koliko bi verovatno trebalo da bude“.

Umesto toga, rekao je da radije sluša drugu ženu istog imena, „superzvezdu opšte prakse“ Niki Kanani, koja je intenzivno uključena u vladinu kampanju vakcinacije.

Minaž je kasnije Džonsonu poslala glasovnu poruku, sa engleskim naglaskom, tvrdeći da je rođena u Britaniji i da je na fakultet otišla sa Margaret Tačer- obe tvrdnje su neistinite.

Ministar zdravlja Sajid Džavid rekao je u sredu da komentarima ne želi da daje „kiseonik“ i pozvao je javne ličnosti da budu odgovorne u svojim komentarima.

Komentari

Vaš komentar