Netflix – novi najbolji prijatelj francuskog turizma

Showbiz 26. avg. 202107:09
Podeli:
Izvor: Pixabay

Francuski turizam možda je stekao novog najboljeg prijatelja - Netflix, jer se radnja njegovih popularnih serija odvija širom te zemlje, a gledaoci se pretvaraju u turiste i hrle na lokacije snimanja.

Zahvaljujući Netfliksovim serijama smeštenima u Francuskoj, poput „Emili u Parizu“, „Lupen“ i „Marselj“, strani turisti hrle na lokacije istaknute na ekranima, a sve kako bi hodali stopama svojih omiljenih likova, prenosi L’Express.

Tako oni koji su se nauživali na Ajfelovom tornju ili u Luvru, mogu da posete i neke od lokacija snimljenih u seriji „Emili u Parizu“.

POVEZANE VESTI

Glavni francuski grad pun je turista koji fotografišu selfije ispred lokacija iz serije. Restoran kojeg često posećuje glavni lik serije sada u ponudi ima „Emili Menu“, dok je povećan interes i za knjižarom koja se često pojavljuje ne ekranima.

Čini se da interes neće tako lako opasti, jer je završeno snimanje druge sezone te serije, što nagoveštava dodatnu navalu obožavatelja u grad svetlosti.

Serija „Lupen“, koja govori o džentlmenskom lopovu, isto je učinila za Normandiju i gradove poput primorskog Etretata u kojem je snimljena jedna od ključnih scena u drugoj sezoni.

Portparol lokalnog turističkog biroa Erik Bode rekao je da sve više stranih novinara i gledaoca dolazi otkad se serija emituje.

“Čak i kad to ne bismo mogli brojčano iskazati, ne možemo poreći uticaj koji Netflix ima na Etretat”, rekao je Bode.

Ali, nisu svi srećni. Zagovornici zaštite okoline kažu kako bi rast turizma mogao loše uticati na visoke bele litice u tom regionu.

Turizmu doprinose i obožavatelji po nekoliko godina starih serija. L’Express je izvestio da serija „Marselj“, koja je prikazivana od 2016. godine, i dalje čini svoje, u ovom slučaju privlačeći obožavatelje u taj lučki grad.

Francuski centar za film CNF je 2018. godine sproveo istraživanje kojim je dokazano da filmovi i serije podstiču turizam. U istraživanju je 74 posto ispitanih turista koji su gledali film ili seriju postavljenu u Francuskoj reklo da ih je to podstaklo da posete tu zemlju.

Komentari

Vaš komentar

<