Netflix će dodatno naplaćivati deljenje lozinke, najavljeno – do kraja godine

Showbiz 11. maj. 202212:54 > 12:5516 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Denis Balibouse/Illustration

Milioni domaćinstava koja dele svoje Netflix naloge sa prijateljima i porodicom možda će uskoro morati da plate znatno više da bi se pretplatili ako Netflix ostvari najavu o ukidanju deljenja lozinki, što je navodno planirano za kraj godine.

Prema izveštaju Njujork tajmsa, menadžment Netflika je najavio svojim zaposlenima plan za zabranu deljenja lozinki u poslednja tri meseca 2022. godine.

Netflix procenjuje da skoro trećina svih domaćinstava koja koriste ovu uslugu striminga imaju zajednički račun koji plaća drugo domaćinstvo.

„Sa 222 miliona domaćinstava koja plaćaju našu uslugu striminga, procenjujemo da se deli na više od 100 miliona dodatnih domaćinstava“, objavio je Netflix u pregledu podataka o tromesečnoj zaradi u aprilu.

Prema izveštaju objavljenom u utorak, Netflix bi kasnije tokom godine želeo da uvede novi, jeftiniji nivo pretplate sa oglasima.

Gigant za striming tek treba da odredi cene za dodatne profile domaćinstva koja dele lozinku.

Zabranu deljenja lozinki treba sprovesti na način da korisnicima sa više profila, koje koriste ljudi na različitim lokacijama, to ne bude zabranjeno, već im se naplaćuje nešto više za svakog dodatnog korisnika za kojeg Netflix zaključi da ne pripada istom domaćinstvu.

Netfliksova namera da poveća pretplatnike došla je nakon što je servis nedavno objavio da je izgubio oko 200.000 pretplatnika tokom prva tri meseca ove godine. Sveukupno, na kraju prvog kvartala ove godine, broj korisnika Netfliksa širom sveta pao je na 221,6 miliona.

Komentari

Vaš komentar