„Ne igraj na Engleze“ od 12. maja: Premijera će biti posvećena Marku Živiću

Showbiz 29. apr. 202220:17 > 20:22
Podeli:
Irena Mišović, Slobodan Pešić
Izvor: N1

Reditelj Slobodan Pešić i manekenka Irena Mišović, ovog puta kao glumica, najavili su premijeru filma "Ne igraj na Engleze", koji je ujedno prva i poslednja glavna uloga glumca Marka Živića, koji je preminuo prošle godine. Oni su rekli da će premijera biti posvećena njemu, kao i da pokušavaju da prikažu da on "zapravo samo nije tu". "Ima čak jedan deo u filmu gde on odlazi, a mi ne znamo tačno gde je otišao, meni lično odgovara da mu se nije desilo to što mu se desilo, nego da je samo otputovao", kaže Pešić.

Glumac Marko Živić, koji tumači jednu od glavnih uloga u filmu, preminuo je prošle godine.

„Nažalost, Marko nas je napustio, mada mi još uvek pokušavamo da to nekako prikažemo kao da je on otišao, a da je ostao na platnu i da je to ostalo iza njega i da on zapravo samo nije tu“, kaže Pešić.

Premijera će, dodaje, biti posvećena njemu.

"Vrlo je interesantno, ja sam tek pre neki dan shvatio šta se dogodilo, nas je sve to dotaklo, ako uzmemo u obzir da je predstava u kojoj je on delio scenu sa Danijelom Sičom i Ivanom Tomićem bila jako uspešna, 10 godina su to radili, cela ideja filma je bila da se stavi šlag na tortu. Šta se zapravo dogodilo, shvatio sam da je ovo odjednom ni iz čega postalo arhivski materijal, ova komedija, ovo je koincidencija koja se retko događa, a to je da predstave više nema i neće je ni biti u toj postavci, filma takođe neće više biti, ovo je kraj, ali mislim da smo uspeli da napravimo jedan vrlo interesantan i neobičan film u odnosu na predstavu i da bi Marko bio jako srećan. Ima čak jedan deo u filmu gde on odlazi, a mi ne znamo tačno gde je otišao, meni lično odgovara da mu se nije desilo to što mu se desilo, nego da je samo otputovao", kaže Pešić.

Irena Mišović kaže da "nije toliko čekala svoju prvu ulogu, koliko je Sloba užasno uporan bio".

"On je toliko verovao da mogu da odigram, bez obzira što je ovo jedna mala uloga. Meni je to kao igraonica, gluma ima jednu drugu dimenziju gde vi možete da budete neko drugi i to je zabavno, jer ta uloga, ja sam rekla 'ne znam kako zamišljaš da ovo odigram, jer to nisam ja'", kaže ona.

Pešić kaže da je ona trebalo da bude "jedna muškarača koja sređuje sve živo".

"Ali ispostavilo se da je jedna fantazmagorična uloga koja je jako dobro legla i na kraju smo svi srećni i zadovoljni", kaže on.

Ističe da "voli da radi svoje projekte".

"Najviše uživam u njima, imam najveću energiju da to uradim, a nailazim na vrstu nerazumevanja da li će to da prođe kod publike, na festivalima, kad shvatite da to nije bitno, već da neka istina izađe iz toga, pa makar bila i čudna", kaže on.

Ovo je, kaže Pešić, potpuno nezavisan film.

"Ovo je retka zver u srpskoj kinematografiji, niko nam nije pomogao. Ovo je film ljubavi, iz ubeđenja, ja verujem da je Irena savršena, da su ova trojica savršeni likovi u filmu i da tu energiju i hemiju koju imaju u predstavi treba da imaju u filmu. Jedan sada fali, ali ja verujem da će gledati odozgo", kaže Pešić.

Film je snimljen 2019. godine, za dve nedelje, kaže on, a montaža je potrajala, pa se pojavila korona.

Mišović kaže da je publika u Nišu super reagovala.

"Divno je što taj film dobro stari, pošto ta tema i predstava, ali i sam film, ima neke dodatke koji su savršeno legli, čak za neke teme koje mislite možda će one da prođu, te teme su možda čak aktuelnije neko ikad. Meni se sviđa što film ima nešto što nam malo nedostaje pvde, da vidimo pozitivnu stranu svega što može da bude negativno, da nađemo pozitivnu stranu svega, da umemo da se smejemo, ma koliko neke stvari bile strašne i problematične, mislim da u životu uvek treba da izvučemo najbolje iz svega", kaže ona.

Ističe da je ovo komedija, ali poučna, "koja nije tek tako šalala, nego jedna zrela komedija".

Pešić se složio i dodao da je suočen sa jednom percepcijom koji nije očekivao.

"Posle tri godine ovaj film je izdržao test vremena, on će biti gledan za 20 godina isto tako. Ima jedan polugorak, a ipak hepiend na kraju, gde smo svi opet isti. Meni je interesantno, mislim da ovaj film može više puta da se gleda. Premijera počinje kad i Evrovizija, a ima scena u filmu snimljena pre tri godine, gde Milorad kapor kaže da mu je brat u Londonu jer je ukrao glasove na Evroviziji, verujem da će ovaj film da izazove mnogo tih koincidencija blesavosti", kaže on.

Komentari

Vaš komentar