Najgledanijih 10 filmova u američkim bioskopima prethodne nedelje

Showbiz 12. apr. 202108:595 komentara
Podeli:
Godzila, King Kong
Izvor: Printscreen

Naučnofantastični akcioni film "Godzila protiv Konga" kuće Varner Bros o borbi za dominaciju dva legendarna gigantska čudovišta japanske i američke filmske industrije privukao je najviše gledalaca u Americi prethodne nedelje.

Kako izveštava američki filmski sajt boxofficepro.com, ovaj nastavak filmova „Godzila“ iz 2014. godine, „Godzila: Kralj čudovišta“ iz 2019. i Kong: Ostrvo lobanja iz 2017. godine zaradio je 13.3 miliona dolara ove nedelje, dok je ukupna zarada ovog filma za dve nedelje, koliko se ukupno prikazuje u Americi, 69.5 miliona dolara, što je rekord kada se radi o zaradi filmova u američkim bioskopima od početka pandemije.

Na drugom mestu sa zaradom od 2.6 miliona dolara našao se akcioni triler studija Univerzal pod nazivom „Niko“ (Nobody) u kom Bob Odenkirk, komičar najpoznatiji po ulozi advokata Sola u dramskim serijama „Čista hemija“ (Breaking Bad) i „Bolje pozovite Sola“ (Better Call Saul), igra naizgled običnog porodičnog čoveka koji kreće na put krvave osvete nakon što mu dvoje razbojnika provale u kuću. Režiser filma je ruski reditelj Ija Najšuler najpoznatiji po akcionom filmu iz prvog lica „Hardkor Henri“ iz 2015. godine. Ukupna zarada filma Nobody iznosi 15.6 miliona za tri nedelje prikazivanja.

Na trećem mestu nalazi se „Nesveta“ (The Unholy) studija Soni sa zaradom od 2.4 miliona dolara (ukupno 6.7 miliona dolara za dve nedelje prikazivanja). Ovaj verski horor film prati nekada uglednog novinara (igra ga Džefri Din Morgan najpoznatiji po ulozi harizmatičnog negativca Nigana u horror seriji The Walking Dead prevedenoj kod nas kao „Okružen mrtvima“), koji se zainteresuje za priču o gluvoj devojci Alis koja tvrdi da joj Devica Marija daje moć da leči bolesne. U filmu takođe igraju i Vilijam Sedler („Umri muški 2“), Keri Elvis („Robin Hud – Muškarci u hulahopkama“) i Kriket Braun u ulozi Alis. Film je producirao Sem Raimi poznat po trilogiji filmova „Zli mrtvaci“ (Evil Dead).

Na četvrtom mestu nalazi se Diznijev kompjuterski animiran avanturistički fantazijski film „Raja i poslednji zmaj“ sa zaradom od 2.1 milion dolara. Priča prati mladu heroinu Raju, čija neobična družina u izmišljenoj zemlji inspirisanoj drevnom Kinom traži magični dragulj, koji krije u sebi moć koja u pogrešnim rukama može da dovede do kraja sveta. Film je zaradio 35.2 miliona dolara za 6 nedelja prikazivanja. Režiseri filma prethodno su radili na drugim novijim hitovima Diznija poput Zaleđenog kraljevstva (Frozen), „Zootropolis: Grad životinja“ (Zootopia), „Vajana“ (Moana) i „Grad heroja“ (Big Hero 6).

Na petom mestu nalazi se nov svemirski triler „Putnici“ (Voyagers) studija Lajonsgejt o grupi putnika na svemirskom brodu, koji polako gube kontakt sa stvarnošću. Ovaj film zaradio je 1.3 miliona dolara, a u njemu igraju Taj Šeridan (Kiklop iz najnovijeg serijala X-Men filmova), ćerka Džonija Depa Lili-Rouz Dep (najpoznatija po komediji Kevina Smita Yoga Hosers), Fin Vajthed („Denkerk“) i Kolin Farel („U Brižu“).

Na šestom mestu nalazi se „Tom i Džeri“, animirano-igrana dečija komedija inspirisana istoimenim čuvenim crtanim likovima. Ovaj film studija Varner Bros ove nedelje je zaradio 1.1 milion dolara (ukupno 41.1 milion za sedam nedelja prikazivanja). Režiser filma je Tim Stori poznat po režiji filma „Fantastična četvorka“ iz 2005. godine, a priča prati mladu prevrtljivu devojku (Kloi Grejs Morec poznata po filmu Kick-Ass prevednom kod nas kao „Fajter“) koja dobija posao pomoćnice menadžera u luksuznom hotelu na dan kada se u njemu sprema veliko venčanje, a baš u tom trenutku nepozvani stignu i animirani mačak Tom i njegov večiti (ne)prijatelj miš Džeri.

Na sedmom mestu je „Hodajući haos“ (Chaos Walking), naučnofantastična avantura filmske kuće Lajonsgate smeštena na čudnu planetu gde su preostali samo muškarci čije se misli, protiv njihove volje, čuju i vide same od sebe iznad njihovih glava. Kada misteriozna devojka sleti na planetu, jedan od njih pristane da joj pomogne, dok drugi krene u poteru za njom u nadi da će otkriti odakle je došla. Film je zaradio 265 hiljada dolara (ukupno 12.6 miliona za 6 nedelja prikazivanja) i zasnovan je na trilogiji distopijskih knjiga. Glavne uloge tumače Dejzi Ridli (Rej iz najnovijih delova Ratova zvezda), Tom Holand (Piter Parker iz najnovijih filmova o Spajdermenu) i Mads Mikelsen (Hanibal Lekter iz serije Hanibal i glavni glumac u filmu nominovanom za Oskara ove godine „Još jedna tura“).

Na osmom mestu je akcioni triler Lijama Nisona „Strelac“ (The Marksman), koji je zaradio 120 hiljada dolara ove nedelje (ukupno 15.2 miliona dolara za 13 nedelja prikazivanja). U ovom filmu studija „Open Roud“ Nison igra farmera u dugovima, koji živi na samoj granici sa Meksikom. Sve se menja kada jednog dana spase meksičkog dečaka od opasne meksičke bande i postane njihova meta.

Na devetom mestu je Minari, drama filmske kuće A24 nominovana za Oskara. Ovaj film zaradio je 118 hiljada dolara ove nedelje (ukupno 2.2 miliona za 18 nedelja prikazivanja), a prati južnokorejsku porodicu koja se 1983. preseli u Ameriku u nadi da će na svojoj novoj farmi tamo moći da počne nov i berićetan život.

Na desetom mestu nalazi se „Čudesna žena 1984“, indirektni nastavak filma „Čudesna žena“ iz 2017. Ovaj superherojski fantazijski film studija Varner Bros zaradio je ove nedelje 92 hiljade dolara (ukupno 46.2 miliona za 16 nedelja prikazivanja u Americi). Priča je smeštena u 1984. godinu i prati princezu Amazonki Dajanu Prins (igra je ponovo izraelska glumica i model Gal Gadot), koja mora da zaustavi gramzivog vašingtonskog tajkuna Maksa Lorda (Pedro Paskal iz serije „Ratovi zvezda: Mandalorijanac“) koji je došao u posed magičnog kamena koji ispunjava neograničen broj želja, ali uz veliku cenu po onog koji nešto poželi.

Komentari

Vaš komentar