Nagrada Gremi se dodeljuje 64. put, najviše nominacija za Džona Batista

Showbiz 03. apr. 202208:51
Podeli:
Izvor: Reuters/Steve Marcus

U Las Vegasu će biti održana 64. dodela američke muzičke nagrade Gremi, na kojoj je ove godine favorit Džon Batist sa najvećim brojem nominacija, ukupno 11.

Džastin Biber, američka reperka Dodža Ket i Gabrijela Vilson poznata pod umetničkim imenom H.E.R. imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.

Ceremonija je prvobitno bila zakazana za 31. januar, ali je odložena zbog pojave omikron soja koronavirusa. Ceremoniju će, kao i prošle godine, voditi humorista Trevor Noa.

Dodela muzičkih nagrada počinje u 19h po lokalnom vremenu, što je oko 4h po evropskom.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Ceremonija će biti održana dok se još nisu slegli utisci incidenta koji se dogodio 27. marta na dodeli Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.

Glumac Vil Smit se na ceremoniji popeo na binu i pred svima ošamario komičara Krisa Roka, koji se našalio na račun obrijane glave Vilove supruge Džejd Pinket Smit, koja pati od alopecije.

Smit se potom izvinio dok je primao Oskara za najboljeg glumca, a kasnije je rekao da se povlači sa mesta člana Akademije. Incident je izazvao reakcije u američkoj javnosti i u svetu američke kinematografije.

Komentari

Vaš komentar