Muzej negira da je Kim Kardašijan oštetila haljinu Merilin Monro

Showbiz 17. jun 202215:06 > 15:473 komentara
Izvor: AP/Evan Agostini/Invision, ChadMichael Morrisette

Muzej "Riplijevo verovali ili ne" negira da je rijaliti zvezda Kim Kardašian oštetila legendarnu haljinu u kojoj je Merilin Monro otpevala pesmu "Srećan rođendan, gospodine predsedniče", a koju je Kardašijan nosila na Met Gali prošlog meseca.

Nakon što su se fotografije onoga što je izgledalo kao blještava haljina pojavile na društvenim mrežama pokazujući oštećenja kultne haljine – a da se i ne spominje uzbuna koja je nastala među istoričarima i konzervatorima tekstila – kompanija se naposletku upustila u vatrenu raspravu i „uvereno utvrdila“ da izlazak Kim Kardašian u slavnoj haljini „nije izazvao štetu“.

„Naša misija je i zabavljati i edukovati naše posetioce i obožavatelje, a podsticanje rasprava kao ove o haljini Merilin Monro čini upravo to“, rekla je kompanija u svojoj izjavi L.A. Tajmsu.

POVEZANE VESTI

Bez obzira na kojoj ste strani debate, istorijska važnost haljine nije poništena, nego naglašena. Potpuno nova grupa mladih ljudi saznala je za ostavštinu Merlin Monro, dodaje se.

„Nošenje haljine Kim Kardašian je bilo vrlo osporavano, ali ostaje činjenica da je nije, ni na koji način, oštetila u kratkom vremenu koliko je nosila na Met Gali“, navodi se u saopštenju.

Međutim, slike Kim Kardašijan kako pokušava da se uvuče u haljinu pre Met Gale mnoge su uverile u suprotno, kao i fotografije objavljene onlajn ove nedelje.

Skot Fortner, kolekcionar koji upravlja internet stranicom posvećenoj isključivo Monro, objavio je fotografije krem haljine ukrašene kristalima pre i nakon što ju je nosila Kim Kardašijan.

Fotografije nakon nošenja je izradio Fortnerov prijatelj, koji je u nedelju video haljinu izloženu u muzeju Riplija u Los Anđelesu, koji poseduje haljinu i koji je Kardašijan dozvolio da je nosi.

Čini se da fotografije prikazuju malena oštećenja tkanine blizu kukica koje pridržavaju haljinu, ali i kristale koji vise o niti dok neki i nedostaju.

Navodno oštećenje haljine, koju je Riplijev muzej kupio na aukciji za rekordnih 4,8 miliona američkih dolara, izazvalo je velike kritike na društvenim mrežama u poslednjih nekoliko dana.

Fortner je u objavi na svom Instagram profilu naglasio da „krivi muzej jer su dozvolili da se haljina nosi“.

Komentari

Vaš komentar