Morisi kivan na autore Simpsonovih: Mržnja prema meni i potpuno neznanje

Showbiz 21. apr. 202122:0312 komentara
Podeli:
Izvor: N1 info

Morisi, bivši frontmen legendarnog britanskog indi rok benda The Smiths, nije krio razočaranje poslednjom epizodom popularne animirane TV serije "Simpsonovi" u kojoj se pojavljuje lik za koji je očigledno poslužio kao inspiracija.

U epizodi „Panic On The Streets Of Springfield“, Lisa Simspon otkriva britanski bend iz osamdesetih The Snuffs, prenosi NME.

Njihov depresivni frontmen i zagriženi vegetarijanac Kvilobi, kojem glas pozajmljuje Benedikt Kamberbač, ubrzo postaje Lisin idol.

The Snuffs, međutim, organizuju povratnički koncert na kom Lisa otkriva da je Kvilobi sada ostareli, gojazni rasista i mesožder.

Razočarani Morisi oštro je reagovao saopštenjem na sajtu Morrissey Central.

POVEZANE VESTI:

„Mržnja koju autori Simpsonovih pokazuju prema meni očigledno provocira tužbu, ali ona zahteva više sredstava nego što bih mogao da prikupim. Niti uz sebe imam poslovni tim odlučnih pravnika spremih da zadaju udarac. Mislim da je to opšte poznato i da je to razlog zašto sam tako neoprezno i grubo napadnut“, naveo je bivši frontmen Smitsa.

Zaključio je i da pisanje Simpsonovih očigledno zahteva „samo potpuno neznanje“.

Scenarista Simpsonovih Tim Long izjavio je da Kvilobi nije inspirisan samo Morisijem, već da u njemu ima i malo Roberta Smita iz benda The Cure i Ijana Kertisa iz Joy Division.

Morisija prate kontroverze tokom cele karijere. Pre dve godine je izazvao burne reakcije u javnosti, jer je tokom nastupa na televiziji nosio bedž ekstremno desničarskog antiislamskog pokreta „Za Britaniju“.

Muzičar je ipak u više navrata javno negirao da je rasista.

Komentari

Vaš komentar