Mediji: EBU osporila glasove crnogorskog žirija na Eurosongu

Showbiz 15. maj. 202220:1725 komentara
Podeli:
Evrovizija, Ukrajina
Izvor: REUTERS/Yara Nardi

Evrovizijski tim Crne Gore zatražio je od Evropske radiodifuzne unije (EBU) pojašnjenje o razlozima navodnog osporavanja glasanja crnogorskog žirija na takmičenju za Pesmu Evrovizije, saopšteno je iz tog tima.

Pročitajte još:

EBU je ranije objavila da je uočila određene neregularnosti u glasanju šest zemalja, te da ti glasovi nisu uzeti u obzir tokom druge polufinalne večeri i u finalu takmičenja, preneo je zvanični sajt Eurosonga saopštenje Evropske radiodifuzne unije (EBU).

U saopštenju se ne navodi o kojim zemljama je reč, niti su precizirane neregulanosti.

Podgorički mediji, pozivajući se na inostrane portale, navode da su iz glasanja pored Crne Gore, navodno izuzeti glasovi Azerbejdžana, Gruzije, Poljske, Rumunije i San Marina.

Evrovizijski tim Crne Gore je u saopštenju naveo da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore „proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno overeno od strane EBU“, te da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti.

Oni očekuju „detaljan“ odgovor EBU.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić kazao je televiziji Vijesti da je pisao Evropskoj radiodifuznoj uniji i tražio objašnjenje.

On je rekao da će, ukoliko se potvrdi da je crnogorski žiri isključen, pokrenuti proceduru u skladu sa tim i o svemu blagovremeno obavestiti javnost.

Komentari

Vaš komentar