Legendarni rege bend The Wailers 15. jula u Botaničkoj bašti

Showbiz 06. jul 202212:33
Podeli:
Izvor: Promo

Proslavljeni rege bend The Wailers održaće koncert 15. jula (19.00) u Botaničkoj bašti u Beogradu, povodom obeležavanja 60 godina nezavisnosti Jamajke, saopštili su organizatori. Kao specijalni gost koncerta nastupiće Hornsman Coyote, koji će zajedno sa Jovanom Matićem, frontmenom Deal Arno benda, izvesti njihov zajednički singl „Još uvek ima nade“.

Sastav The Wailers koji je, svojevremeno, u drugačijoj postavi slavu stekao kao prateći bend kralja regea Boba Marlija, stiže u Beograd u sklopu turneje „One World“.

Koncert u Botaničkoj bašti podržao je, kao pokrovitelj, konzulat Jamajke u Beogradu, nastavljajući, na taj način, tradiciju zbližavanja kultura dve prijateljske zemlje. Dodatnu vrednost tome daju studenti sa Jamajke koji već više godina, u sklopu programa Vlade Srbije, „Svet u Srbiji“, studiraju u Beogradu.

Najavljujući koncert, iz konzulata Jamajke u Beogradu isticu da je Jamajka postojbina rege zvuka, kao i da „Rege muzika ima veliki broj ljubitelja u našoj zemlji, i ovo je jedinstvena prilika da zajedno uživamo u čarobnim zvucima koji dolaze sa Jamajke“.

Legendarsni sastav Bob Marley And the Wailers oformljen je davne 1963. godine, a rad sa kraljem regea potrajao je sve do njegove smrti, 1981. Jedan od članova pratećeg Marlijevog benda, Aston Baret, osnovao je novu The Wailers postavu 1989. koja se, tokom vremena, konstantno menjala.

Objavili su četiri studijska albuma, a aktuelni, „One World“ (2020) prekinuo je diskografsku pauzu posle 26 godina. Ovo izdanje je nominovano za Gremi nagradu 2021. u kategoriji „Najbolji rege album“.

Komentari

Vaš komentar