Legendarni dres Majkla Džordana na aukciji, cena od tri do pet miliona dolara

Showbiz 11. avg 202210:02
Podeli:
Izvor: Fernando Medina / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP

Dres koji je nosila legenda NBA Majkl Džordan u poslednjoj igračkoj sezoni 1997-1998. u Čikago Bulsima biće na aukciji u septembru za tri do pet miliona dolara, saopštila je aukcijska kuća Sotheby's.

Njujorša kuća koja je od 2019. u vlasništvu francusko-izraelskog telekomunikacijskog magnata Patricka Drahija, 2021. prodala je Džordanove patike za gotovo 1,5 miliona dolara.

Povezane vesti:

Auckija će se održati u Njujorku od 6. do 14. septembra, a Džordanov dres sa brojem 23 predstaviće se publici u Montereju, u Kaliforniji, od 17. do 20. avgusta, a zatim i u Njujorku na akciji  u septembru, navodi se u saopštenju aukcijske kuće.

„Sezona 1997-1998. možda je najdraža Džordanovim navijačima jer je bio na vrhuncu snage, svestan da je to poslednja prilika da sa Bulsima osvoji titulu prvaka NBA“, najjače profesionalne muške košarkaške lige, komentarisao je potpredsednik Sotheby’sa Brahm Wachter.

Dres, procenjen na tri do pet milona dolara, najviša je ponuda za neki Džordanov dres i za neki predmet iz igračeve zbirke, navodi kuća.

U oktobru 2021. u Las Vegasu ta kuća prodala par patika Nike Air Ships koje je Džordan nosio na početku karijere 1984-85. za 1,472.000 miliona dolara, što je najviša cena plaćena za patike nošene na utakmici.

Ovom astronomskom cenom srušen je prethodni rekord od 615.000 dolara postignut za Džordanove patike Nike Air u avgustu 2020. na aukciji suparničke kuće Christie’s.

Majkl Džordan (59), svetska je košarkaška zvezda i šestostruki šampion NBA s Bulsima.

Idejni je autor Nikeove kolekcije Air Jordan, a danas jedno od najistaknutijih imena industrije sportske mode. Vlasnik Šarlot Hornetsa smatra se jednim od najvećih sportista svih vremena.

Komentari

Vaš komentar