Korona odložila zagrebački INmusic drugu godinu zaredom

Showbiz 12. apr 202116:13
INmusic zagreb
Izvor: Izvor: Bojana Janjić

Jubilarno izdanje 15. INmusic festivala neće moći da se održi u junu 2021. godine, saopštili su organizatori koji zbog pandemije koronavirusa već drugi put zaredom odlučuju da odlože festival za godinu dana.

Novi datumi održavanja INmusic festivala najavljeni su od 20. do 22. juna 2022. godine, a festivalski kamp biće otvoren za posetioce festivala od 17. do 24. juna 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Usprkos optimizmu koje je donelo otkriće više vrsta vakcina protiv kovida-19 krajem 2020. i najave plana vakcinacije svetskog stanovništva u prvim mesecima 2021, borba protiv pandemije koronavirusa u realnosti se pokazuje dugotrajnijom i izazovnijom od očekivanja“, istakli su organizatori INmusica.

Kupljane ulaznice i dalje važe

Podsećaju da ulaznice kupljene za 15. izdanje festivala i prateći kamp ostaju važeće za nove datume održavanja INmusica.

Iz organizacije festivala, ističu da su proteklu godinu proveli u razmeni informacija i traženju načina kako da veliki muzički događaji što pre zažive.

Ipak, dodaju da optimizam i solidarnost koji vezuju evropsku festivalsku porodicu, nažalost još uvek nisu dorasli upornosti i štetnosti pandemije koja nas već više od godinu dana drži u stanju nemoći i iščekivanja.

Pregovara se sa najavljenim i nenajavljenim izvođačima

Organizacija festivala je u intenzivnoj komunikaciji o odlaganju dogovorenih nastupa sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima.

S obzirom na to da je u pitanju izuzetno zahtevan proces ponovnog ugovaranja čitavih turneja koji zahteva složenu međunarodnu koordinaciju, izvođači i organizacija festivala mole za strpljenje i razumevanje dok se odlaganja najavljenih turneja ne zaključe”, navode u objavi.

Komentari

Vaš komentar