Polemika zbog Konstraktinog „Z“ stočića, RTS poručuje – neprimerene insinuacije

Showbiz 25. apr. 202214:17 > 27. apr. 2022 13:213 komentara
Podeli:
Izvor: Screenshot/RTS

Uskršnja fotografija Ane Đurić Konstrakte, kojom dominiraju drveni stočići u obliku latiničnog slova "Z", izazvala je oštre diskusije i mnoštvo komentara na društvenim mrežama. Zbog svega se na kraju oglasila i Radio-televizija Srbije koja je navela da su u pitanju neprimerene insinuacije da to što stolovi podsećaju na slovo "Z" ujedno "predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini".

Konstraktinu fotografiju sa uskršnjim jajima na stočićima u obliku slova „Z“ neki su komentarisali kao provokaciju, drugi kao uvođenje dijaloga u društvo i igranje sa simbolima. Treći u lavoru vide krv, pa smatraju da je u pitanju osuda ruskih zločina u Ukrajini, dok četvrti u teoriju unose i značenje njene crvene haljine.

Pročitajte još:

Uz sve to pojavili su se pozivi da se srpska predstavnica diskvalifikuje sa Evrosonga zbog spornih stočića.

Iz RTS-a su poručili da demantuju bilo kakvu nameru srpske predstavnice na Evrosongu.

"Smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno", istaknuto je u saopštenju RTS.

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, "ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu", navedeno je u saopštenju RTS.

Komentari

Vaš komentar