Kinezi premontirali „Borilački klub“ – kraj nije onakav kakvog se sećate

Showbiz 26. jan. 202219:597 komentara
Podeli:
Izvor: DPA/PIXSELL

Kraj kultnog američkog filma iz 1999. "Borilački klub" uklonjen je za gledaoce u Kini i zamenjen porukom "da su vlasti pobedile", piše BBC.

U originalnom kraju narator Edvard Norton ubija svoj imaginarni alter ego Tajlera Dardena, koga igra Bred Pit, pre nego što bombe uništavaju zgrade na vrhuncu subverzivne zavere za preuređenje društva, nazvane „Projekat Mejhem“.

U Kini, pre eksplozija, sada se u poruci koja se pojavi kaže da je policija osujetila zaveru, uhapsila kriminalce i poslala Dardena u „bolnicu za ludake“, prenosi BBC.

Novo „finale“ filma govori gledaocima: „Pomoću Tajlerovog traga, policija je brzo shvatila ceo plan i uhapsila sve kriminalce, uspešno sprečivši eksploziju bombe. Posle suđenja, Tajler je poslat u ludnicu na psihološki tretman. Otpušten je iz bolnice 2012. godine“.

Film režisera Dejvida Finčera nedavno je dodat na striming platformu Tencent video, a Hjuman rajts voč te promene opisuje kao "distopijske".

Čak Palahnjuk, koji je napisao roman po kojem je adaptiran "Borački klub", sarkastično je napisao na Tviteru: "Ovo je super! Svi imaju srećan kraj u Kini!"

Komentari

Vaš komentar