Kim Kardašijan optužena da je oštetila legendarnu haljinu Merilin Monro

Showbiz 16. jun 202209:483 komentara
Izvor: Angela Weiss/AFP

Privatni muzej, koji poseduje kultnu haljinu Merilin Monro, dozvolio je da se trajno ošteti kada ju je pozajmio zvezdi Kim Kardašijan za njenu posetu Met Gali prošlog mjeseca, objavio je u sredu kolekcionar predmeta povezanih sa Monro.

Platinasto plava Kardašijan je zasjala, ali i izazvala kontroverze kada je obukla predivnu usku haljinu, koju je Monro nosila 1962. kako bi tadašnjem američkom predsedniku Džonu Kenediju otpevala „srećan rođendan, gospodine predsedniče“.

Pročitajte još

Skot Fortner, kolekcionar koji upravlja internet stranicom posvećenoj isključivo Monro, objavio je fotografije krem haljine ukrašene kristalima pre i nakon što ju je nosila Kim Kardašijan.

Fotografije nakon nošenja je izradio Fortnerov prijatelj, koji je u nedelju video haljinu izloženu u muzeju „Ripley’s Believe It or Not!“ u Los Anđelesu, koji poseduje haljinu i koji je Kardašijan dozvolio da je nosi.

Čini se da fotografije prikazuju malena oštećenja tkanine blizu kukica koje pridržavaju haljinu, ali i kristale koji vise o koncu, dok neki i nedostaju.

Navodno oštećenje haljine, koju je Ripley’s kupio na aukciji za rekordnih 4,8 miliona američkih dolara, izazvalo je velike kritike na društvenim mrežama u poslednjih nekoliko dana.

Fortner je u objavi na svom Instagramu u sredu naglasio da „krivi Ripley’s jer su dozvolili da se haljina nosi“.

„Osećam da bi svaka zvezda kojoj bi se ponudila mogućnost da nosi ovaj odevni predmet vrlo verovatno zgrabila tu priliku. Postoji razlog zašto bi neko hteo da je nosi. Jednostavno se ispostavilo da je Kim ta. Sada je trajno oštećena i verovatno bi bila oštećena nezavisno od toga ko ju je nosio“, rekao je Fortner.

Ripley’s nije odgovorio u sredu poslepodne na upit AFP o optužbama. Muzej je početkom maja najavio mogućnost da Kardašijan nosi haljinu.

„Velika briga je uložena kako bi se očuvao ovaj komadić istorije. Sa savetima konzervatora odevnih predmeta, procenitelja, arhivatora, obezbeđenja, stanje odevnog predmeta bilo je najviši prioritet“, poručeno je iz muzeja.

Kardašijan, koja je navodno bila na žestokoj dijeti kako bi mogla da stane u legendarnu haljinu, nije odgovorila na optužbe na svojim društvenim mrežama.

Komentari

Vaš komentar