Kamberbač veruje da je mogao da bude nulti pacijent na početku pandemije

Showbiz 06. apr. 202120:293 komentara
Podeli:
Izvor: Roy Rochlin/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Britanski glumac Benedikt Kamberbač veruje da je mogao da bude nulti pacijent na početku izbijanja pandemije koronavirusa.

Glumac nominovan za Oskara pomnije i proučava misterioznu bolest od koje je oboleo prošle godine. Nakon što je analizirao simptome koje je imao, on sada veruje da je jedan od prvih zaraženih kovidom-19.

„Bio sam neverovatno bolestan“, otkrio je Kamberbač za The Independent.

Nakon što je pročitao prve izveštaje o pandemiji, 44-godišnja glumačka zvezda izrazila je zabrinutost da je mogao doprineti širenju pandemije.

“Razmišljao sam, o moj Bože, jesam li zapravo bio nulti pacijent”, rekao je za The Independent.

Glumac, rođen u Londonu, otputovao je u Kejptaun u Južnoj Africi krajem 2019. godine, kako bi snimio film „The Mauritanian“, kada je oboleo od koronavirusa.

„Bio sam jako bolestan, skoro sam dobio upalu pluća“, opisao je, rekavši da je uprkos tome što je bio bolestan, dovršio film „povraćajući između snimanja“.

Kamberbač je rekao da mu je snimanje drame s rediteljem Kevinom Mekdonaldom otvorilo oči po pitanju Gvantanama. Nakon snimanja filma prema „Dnevniku Gvantanama“, nastalom po memoarima koje je napisao bivši zatvorenik Mohamed Ould Slahi, Kamberbač je rekao da se pridružuje naporima da se Gvantanamo zatvori, a da u vezi s tim planira da kontaktira i predsednika Džoa Bajdena.

„To je najskuplji zatvor na svetu, moliću da ga zatvori. Gvantanamo ne treba da bude na ovom svetu”, rekao je Kamberbač.

Komentari

Vaš komentar