Jedan član islandske grupe pozitivan na kovid, ne nastupaju uživo na Evroviziji

Showbiz 19. maj 202120:07
Izvor: Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Grupa koja predstavlja Island na takmičenju za Pesmu Evrovizije neće učestvovati uživo u polufinalnu u četvrtak, ni u finalu u subotu u Roterdamu, pošto je jedan od članova testiran pozitivno na kovid-19.

Grupa Dagi og Gagnamagnid neće učestvovati na današnjoj probi, ni na sutrašnjem polufinalu, ni finalu u subotu, a na takmičenju će biti upotrebljen snimak njihove numere „10 years“ napravljan prilikom prethodne probe.

To je šok za organizatore takmičenja, koje je otkazano 2020. zbog epidemije kovida-19 i koje se ove godine uživo održava u Roterdamu uz poštovanje strogih zdravstvenih mera holandske vlade.

Juče je održano prvo polufinale kada je izabrano 10 nastupa koji idu u finale u subotu.

Pevač grupe Dadi rekao je da su bili jako pažljivi tokom celog puta i da je ovaj nalaz ogromno iznenađenje.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) javila je da je jedan član islandske grupe danas testiran pozivitno na virus, kao i jedan član islandske delegacije u nedelju. Grupa je stoga donela tešku odluku da odustaje od živog nastupa na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije, jer žele da nastupaju samo zajedno kao grupa.

Njihova pesma će ostati u takmičenju.

Islandska delegacija, koja je u izolaciji od kada je stigao prvi pozitivan test u nedelju, će ostati u karantinu, navela je Evropska radiodifuzna unija.

Jean član poljske delegacije takođe je u nedelju dobio pozitivan test na koronavirusa. Ekipe Rumunije i Malte koje su stanovale u istom hotelu sa ekipama Islanda i Poljske iz predostrožnosti nisu učestvovale na ceremoniji otvaranja u nedelju.

Takmičenje na kome ove godine učestvuje 39 takmičara iz zemalja širom Evrope, kao i iz Australije i Izraela, jedno je od najvećih događaja organizovanih u Evropi od početka pandemije.

Predstavnica Australije jedina je koja nije mogla užiivo na takmičenje zbog mera restrikcije u njenoj zemlji i juče je njen nastup prikazan virtuelno.

Komentari

Vaš komentar