Elton Džon: Zbog Bregzita gubimo čitavu generaciju muzičara

Showbiz 11. jun. 202108:531 komentar
Podeli:
Izvor: AFP/Saul Loeb

Elton Džon upozorio je na izgubljenu generaciju u britanskoj muzičkoj industriji, zbog porasta troškova u organizaciji koncertnih turneja Evropom, a zbog izlaska Britanije iz EU.

Džon je jedan od muzičara, uz Eda Širana i Rodžera Votersa, koji su u januaru potpisali pismo u kome kritikuju sporazum o Bregzitu.

„Trenutno smo u situaciji da izgubimo naraštaj talenata zbog velikih propusta u vladinom trgovinskom sporazumu“, napisao je Džon na Instagramu.

Sporazum britanske vlade i EU, koji je stupio na snagu početkom godine, britanskim muzičarima više ne garantuje putovanja bez viza. Džon je o tome prošlog meseca razgovarao sa ministrom za Bregzit Dejvidom Frostom.

„Novi i mladi umetnici neće moći slobodno da putuju Evropom, što je ključan deo njihovog obrazovanja i razvoja, zbog visokih cena viza, ATA karneta i raznih dozvola“, napisao je.

„Uprkos katastrofi koja se nazire, čini se da vlada nije sposobna ili nije voljna da ispravi taj problem i bavi se radije svaljivanjem krivice na EU nego pronalaženjem izlaza iz tog nereda“.

Komentari

Vaš komentar

<