Džordž R.R. Martin potpisao novi, višemilionski ugovor sa HBO

Showbiz 29. mar 202120:319 komentara
Izvor: Tanjug/HBO via AP

Američki pisac i scenarista Džordž R.R. Martin, autor književnog serijala "Pesme leda i vatre" koji je HBO ekranizovao u hit seriju "Igra prestola", potpisao je višemilionski ugovor sa ovom i sestrinskom kompanijom HBO Max za nove televizijske sadržaje, preneli su svetski mediji.

Književni autor i četvorostruki dobitnik Emija je, kako je javio “Holivud riporter”, potpisao petogodišnji ugovor vredan više miliona dolara.

Džordž Martin, koji ima 72 godine, trenutno je uključen u pet projekata u produkciji kanala HBO. Jedan od njih jeste serija “Kuća zmaja”, čiji je ne samo tvorac, već i izvršni producent, a radnja ovog TV projekta smeštena je 300 godina pre događaja opisanih u “Igri prestola”, navodi “Gardijan”, a prenosi Nova.rs.

Serija od deset epizoda, čije bi snimanje trebalo da počne narednog meseca, premijerno će biti prikazana 2022. godine. U TV seriji, između ostalih, igraju Olivija Kuk, Ema D’Arsi, Pedi Konsidajn i Met Smit.

Takođe, uključen je u rad na još jednoj seriji. Projekat o ratničkoj kraljici Nimeriji, koja je živela hiljadu godina pre događaja u Martinovoj knjizi, ima radni naslov “10.000 brodova”.

Američki pisac i scenarista je takođe izvršni producent projekta “Who Fears Death” (Ko se boji smrti), kao i adaptacije romana o putovanju kroz vreme “Roadmarks” Rodžera Zelanzija iz 1979. godine.

Radiće i na drugim planiranim “prikvelima” kao što su “Devet putovanja”, “Buvlja rupa”, ali i jedne animirane serije, a iz kompanije HBO su, nakon potpisivanja ugovora, poručili da su odlučni da sa Martinom još dublje zarone u svet “Igre prestola”.

Podsetimo, serija “Igra prestola”, koja se emitovala osam godina (2011-2019), jedna je od najdugovečnijih i najunosnijih za kanal HBO. Osim što je bila jedna od najgledanijih serija postigla je i rekord osvojivši čak 59 nagrada Emi.

Takođe, od zbirke Martinovih priča iz 1979. godine “Sandkings” napravljen je predložak za film koji je već počeo da režira američki sineasta i scenarista Gor Verbinski u produkciji Netfliksa.

Komentari

Vaš komentar