Džordž Kluni je jedan od mnogih poznatih ličnosti koje muči nesanica

Showbiz 30. mar 202212:05 > 05. maj 2022 12:10
Podeli:
Izvor: Tiziana FABI / AFP

Život poznatih ličnosti jeste pun glamura, crvenih tepiha, ali i gustih rasporeda i neredovnih smena koje i te kako mogu uticati na kvalitet sna, te je nesanica čest problem sa kojim se suočavaju mnogi od njih. Džordž Kluni je jedan od svetski poznatih zvezda i takođe ima problem sa insomnijom.

Ljudi sa nesanicom ne mogu da zaspu, ostanu da spavaju ili ne mogu dovoljno da se naspavaju. Nesanica je uobičajen poremećaj spavanja. Vremenom, nedostatak sna može dovesti do zdravstvenih problema poput dijabetesa, hipertenzije i povećanja telesne težine. Promene u ponašanju i načinu života mogu poboljšati vaš odmor. Kognitivna bihejvioralna terapija (CBT) i tablete za spavanje takođe pomažu.

U intervjuu za The Hollywood Reporter 2012. godine, glumac, reditelj i producent Džordž Kluni otkrio je da mu je rutinski „teško da zaspi“ i da se budio čak pet puta tokom noći. Glumac i reditelj kaže da je u krevetu do 22.00 časa skoro svake noći, iako se često budi tokom cele noći i zahteva treperenje televizora da bi zadremao.

„Isključivanje televizije navodi me na razmišljanje, a kada počne ta vizija da bukti, teško mi je da zaspim“, priznaje on.

„Mogu ponekad da otupim, ali čak i sa upaljenim televizorom, bez ikakvih pitanja, budim se svake noći pet puta.“

Tokom jedne od ovih besanih čarolija, napisao je nezaboravan red dijaloga iz Ide koji glasi: „Probudio sam se, seo i napisao celu scenu u kuhinji između Rajana [Goslinga] i sebe: ‘Želiš da budeš predsednik… Možeš da započneš rat, možeš da lažeš, možeš da varaš, možeš da bankrotiraš zemlju, ali ne možetš da j**** stažiste.’“

Džordž Kluni kaže da je imao iskustva sa drogom i da je u jednom trenutku konzumirao previše alkohola – što sve i te kako utiče na kvalitet sna te uzrokuje probleme kao što je nesanica.

Rekao je u jednom intervjuu: „Ponekad previše pijem. Uživam u piću, a bilo je trenutaka u mom životu kada je prešlo granicu od zabave do toga da moram da pijem kasno uveče bez ikakvog razloga. Dakle, ono što sam morao da uradim je – da prestanem.”

Kandidat za Oskara takođe priznaje da je u prošlosti probao kokain, ali mu se nije dopao.

On je otkrio: „Nisam imao problema sa tim. Nisam veliki narkoman, uopšte. ‘Blou’ je apsolutno nezanimljiv.”

U drugom intervjuu 2017. godine, koji je objavljen tri meseca nakon rođenja njegovih blizanaca, Kluni je rekao da je svoj raniji problem sa nesanicom uspeo da reši, ali da ga je zamenio drugi izvor nedostatka sna: roditelj novorođenčadi.

Kao što svaki roditelj male dece previše dobro zna, dužnosti poput višestrukog hranjenja i promene pelena tokom noći mogu da doprinesu gubitku sna tokom noći, a sa blizancima, Džordž i njegova supruga Amal Kluni su bez sumnje bili daleko od toga. Odmor im je bio potreban, prema onome što je rekao za već pomenuti medij.

Dobitnik Oskara je ranije govorio o zabavi sa očinstvom, šaleći se u martovskom intervjuu za NBC News Today da je njegov „ceo posao“ da uči svoje blizance „užasnim stvarima“.

„Zaista uživam da učim svoju decu da rade stvari koje šokiraju njihovu majku“, rekao je Džordž, pre nego što je otkrio da se Ela nedavno pridružila Aleksandru u zbijanju šala po kući, iako se nekad nije baš slagala sa time, ipak je primetila koliko sve to ume da bude smešno i samo nastavila sa svojim forama.