Džoni Dep pred sudom: Nikada u životu nisam udario ženu

Showbiz 19. apr 202222:478 komentara
džoni dep
Izvor: Jim Watson/Pool via REUTERS

Glumac Džoni Dep počeo je da svedoči u postupku po tužbi za klevetu koju je podneo protiv svoje bivše supruge Amber Herd, javlja CNN. „Moj cilj je istina“, rekao je Dep na početku svog iskaza.

Dep, poznat po ulozi kapetana Džeka Speroua u franšizi „Pirati sa Kariba“, tužio Herd sudu u okrugu Ferfaks u Virdžiniji, i zatražio 50 miliona dolara odštete zbog članka koji je ona 2018. godine objavila u Vašington postu, navodeći da je žrtva porodičnog nasilja, podseća CNN.

Tekst je objavljen otprilike dve godine nakon što je Herd tvrdila da joj je Dep naneo modrice tako što ju je gađao telefon u njihovoj kući u Los Anđelesu. Dep je negirao optužbe, niti je protiv njega u to vreme bio pokrenut ikakaV krivični postupak.

Dep je u svom svedočenju priznao da su on i Herd imali svađe tokom svoje veze, ali je istakao: „Nikad nisam došao do tačke da udarim gospođu Herd na bilo koji način, niti sam udario bilo koju ženu u svom životu.

Glumac je tokom svedočenja opisao buran odnos svojih roditelja i verbalno i fizičko zlostavljanje koje su on i njegova braća i sestre doživeli od strane njihove majke.

Iako se Dep ne pominje imenom i prezimenom u članku koji je Herd objavila u Vašington postu, glumac tvrdi da mu je nakon toga ugrožena karijera zbog čega gtrpi finansijske gubitke, a nakon 15 godina je isključen iz budućih filmova iz serijala „Pirati sa Kariba“.

„Jednog dana si Pepeljuga da tako kažem, a onda si za 0,6 sekundi Kvazimodo“, rekao je Dep o tome kako se njegova karijera okrenula naglavačke, nakon što je optužen za zlostavljanje. „Nisam to zaslužio, a ni moja deca, ni ljudi koji su verovali u mene svih ovih godina.“

Suđenje je počelo prošle nedelje. Dep je rekao da je njegovo svedočenje „prva prilika da govori o ovom slučaju u celini“.

Dep i Amber su se upoznali na snimanju filma „Dnevnik ruma“ 2009. godine, venčali su se 2015. i nakon toga su rastali, uz obostrane optužbe za loše ponašanje.

Dep je u svom svedočenju govorio o početku svoje veze sa Herd, rekavši „iz onoga što se sećam, čega se sećam, bila je previše dobra da bi bila istinita“.

„Bila je pažljiva, bila je puna ljubavi, bila je pametna, bila je ljubazna, bila je duhovita, imala je razumevanja. Imali smo mnogo toga zajedničkog“, rekao je on.

Par se razveo u avgustu 2016. godine, objavivši zajedničku izjavu u kojoj jhje između ostalog bilo navedeno: „Naša veza je bila intenzivno strastvena i ponekad nestabilna, ali uvek vezana ljubavlju“.

Herd je 2020. podnela protiv Depa kontratužbu od 100 miliona dolara, koja je u toku.

Glumac izgubio parnicu protiv britanskog tabloida

Krajem prošle godine, Dep je izgubio slučaj u Velikoj Britaniji protiv tabloida „San“, zbog članka u kojem se tvrdilo da je bio nasilan prema Herd dok su bili zajedno. Visoki sud Velike Britanije presudio je u korist izdavača.

Advokati ove novinske grupe su u sudskim podnescima tvrdili da je Dep „prebio svoju suprugu Amber Herd, nanevši joj značajne povrede, a povremeno je doveo do toga da se plaši za svoj život“, pozivajući se na dokaze, uključujući fotografije, audio snimke i Depove tekstualne poruke.

Tokom suđenja, Dep je rekao da su tvrdnje tabloida da je bio nasilan prema Herd „potpuno netačne“.

Sudija Endrju Nikol naveo je, s druge strane, u svojoj presudi da se pokazalo da su tvrdnje lista „u suštini tačne“.

Amber Herd: I dalje plaćam tu cenu

amber herd suđenje
Jim Watsan/Pool via REUTERS

Herd je uoči suđenja za klevetu koje je u toku, na svojim verifikovanim nalozima na društvenim mrežama objavila poruku: „Nikada nisam navela ime [Depa], već sam pisala o ceni koju žene plaćaju kada govore protiv moćnih muškaraca. I dalje plaćam tu cenu, ali nadam se da ću ja, kada se ovaj slučaj završi, moći da nastavim, kao i Džoni.“

„Uvek sam gajila ljubav prema Džoniju i donosi mi veliki bol što moram da proživljavam detalje našeg nekadašnjeg zajedničkog života pred svetom“, napisala je ona. „U ovom trenutku, prepoznajem stalnu podršku koju sam imala sreće da dobijam tokom ovih godina, a u narednim nedeljama ću se oslanjati na nju više nego ikada.“

Komentari

Vaš komentar