Džon Batist i „Silk Sonik“ odneli najviše Gremi nagrada

Showbiz 04. apr. 202208:36
Podeli:
Izvor: REUTERS/Steve Marcus

Multižanrovski umetnik Džon Batist osvojio je nagradu za album godine, a R&B duo Silk Sonik poneo je dva najveća priznanja na ceremoniji dodele Gremi nagrada u Las Vegasu.

Batist je dobio najvažniju nagradu večeri za „We Are“, album inspirisan pokretom Black Lives Matter. „Verujem u to do srži – ne postoji najbolji muzičar, najbolji umetnik, najbolji igrač, najbolji glumac“, rekao je Batist.

„Kreativna umetnost je subjektivna… Ja samo spustim glavu i radim svaki dan“.

Silk Sonic, duo u kojem nastupaju Bruno Mars i Anderson.Paak, osvojio je nagradu za pesmu i ploču godine za svoj hit inspirisan sedamdesetim godinama „Leave the Door Open“.

"Zaista pokušavamo da ostanemo skromni u ovom trenutku", našalio se Paak dok je par primao nagradu.

Izvor : REUTERS/Mario Anzuoni

Olivija Rodrigo, 19-godišnja pevačica, proglašena je za najbolju novu umetnicu. "Ovo je moj najveći ostvareni san. Hvala vam puno", rekla je Rodrigo dok je držala svoj trofej.

Ceremonija dodele najviših muzičkih nagrada trebalo je da se održi u januaru, ali je odložena zbog naglog porasta broja slučajeva kovida-19 i preseljena iz Los Anđelesa u MGM Grand Garden Arenu u Las Vegasu. Hiljade gledalaca ispunilo je dvoranu, za razliku od prošlogodišnjeg smanjenog događaja na otvorenom.

Pobednike je biralo oko 11.000 članova Akademije.

Komentari

Vaš komentar