Dua Lipa kod Kurtija – „nemerljiv doprinos Kosovu“

Showbiz 07. avg 202220:1834 komentara
Podeli:
Kosovski premijer Kurti ugostio svetsku pop zvezdu Dua Lipu
Izvor: Anadolija/Vlada Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti ugostio je svetski poznatu pevačicu Dua Lipu, koja je na Kosovo došla povodom trećeg izdanja Međunarodnog muzičkog festivala “Sunny Hill”.

Povezane vesti

Kurti je čestitao Dui na fantastičnom uspehu i pohvalio njen glas, muziku i nastupe na svetskim pozornicama, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Kurti joj je zahvalio na dostojanstvenom predstavljanju i promociji umetničkih vrednosti Kosova širom sveta.

“Doprinos koji ste dali i dajete Kosovu je nemerljiv”, rekao je premijer Kurti.

Pevačica Dua Lipa zahvalila je premijeru na prijemu i ponovila svoje angažovanje i posvećenost promociji kosovskih umetnika i talenata, kao i liberalizaciji viza za građane Kosova.

Izvor : Anadolija/Vlada Kosova

Sastanku je prisustvovao i Duin otac, Dukagjin Lipa, sa kojim se razgovaralo o napretku festivala “Sunny Hill”, koji se završava večeras. Dukagjin Lipa je rekao da je ovo izdanje Festivala izazvalo izuzetno veliko interesovanje mladih ljudi iz celog sveta. Dodao je da su tokom dosadašnje tri festivalske večeri bili prisutni mladi iz 60 zemalja.

Prethodno je predsednica Kosova Vjosa Osmani dodelila Dua Lipi titulu počasnog ambasadora Republike Kosovo za doprinos afirmaciji Kosova.

Dua Lipa je nastupila prvog dana četvorodnevnog festivala “Sunny Hill”, pred oko 25. 000 gledalaca.

Festival porukom „Set me free“ (Oslobodi me) poziva na liberalizaciju viza za Kosovo. U saopštenju na Facebooku festival “Sunny Hill” podseća da su građani Kosova kroz zastoj procesa integracije, jedanaest godina jedini koji ne mogu slobodno da pređu granice bez vize.

Komentari

Vaš komentar