Đuričko u podkastu Berta Krajšera otkrio zašto se odselio u Ameriku

Showbiz 14. avg 202212:45 > 12:4643 komentara
Podeli:
đuričko bertcast screnshot
Izvor: YouTube/Bert Kreischer/Screenshot

Nikola Đuričko je u podkastu američkog komičara Berta Krajšera otkrio zašto je doneo odluku da se preseli u Los Anđeles i kako je dobio ulogu u hit seriji "Stranger Things".

Bert Krajšer i Nikola Đuričko upoznali su se 2021. godine u Beogradu, tokom snimanja filma „The Machine“, a poznati komičar je ove nedelje u svom podkastu ugostio srpskog glumca koji je u međuvremenu stekao međunarodnu slavu ulogom ruskog švercera Jurija u hit seriji „Stranger Things“.

Đuričko je u razgovoru sa Krajšerom otkrio kako je doneo odluku da se preseli u Ameriku. Naime, dok je živeo u Srbiji imao je agenta u Londonu koju mu je javio da je dobio ulogu u filmu „Hitman’s Bodyguard“, gde je trebalo da glumi uz oskarovca Gerija Oldmana.

„I onda su me zvali u petak i pitali me možeš li odmah da dođeš. Rekao sam: ‘Ne, treba mi viza, ali srediću to, imam radne vize od BBC-a, Amazona, radio sam nekoliko puta u Londonu, biće sve u redu, ali treba mi sedam dana, mogu da počnem da radim za sedam dana'“, ispričao je Đuričko.

Tada su mu rekli da može da pokuša, ali da postoji verovatnoća da će ostati bez uloge.

POVEZANE VESTI:

„U ponedeljak su mi poslali mejl – ne možemo da rizikujemo, Geri hoće odmah da snima scenu… U utorak sam dobio pasoš sa vizom, ali izgubio sam posao“, prisetio se Đuričko koji je u šali dodao da je gledao „Hitman’s Bodyguard“ na letu za Ameriku i da tip koji je na kraju dobio ulogu nije bio tako dobar.

Nedugo zatim, ponovo je dobio posao u Londonu, i to, kako je naveo, „veliku ulogu“ u seriji u produkciji BBC-a i Amazona.

„I isto sr*** – petak, utorak, sreda… I kazao sam – ovo je zaista previše. Rekao sam ženi: ‘Lili, proveri za američku vizu šta možemo da uradimo’. Moja ideja je bila da ako mogu da dobijem posao u Londonu, kao neko ko nije maternji govornik, u Americi je veće tržište i dobiću posao odmah, bilo šta“, ispričao je Đuričko.

Dodao je i da se malo zasitio Srbije gde je već mogao da radi šta god želi, ali ga to više nije toliko uzbuđivalo. „Geri Oldman, to je uzbudljivo“, naglasio je Đuričko.

U Holivud se doselio sa porodicom u septembru 2019. i trebalo im je oko dva meseca da se skrase i srede sve papire.

„Posle dva meseca sam imao prvi kasting za ‘Stranger Things’. Napravio sam snimak, poslao, i posle dve nedelje su me zvali da dođem u Paramaunt na dodatni kasting, i dobio sam posao. Sledeći kasting sam imao možda dve nedelje kasnije (For All Mankind), i tako sam dobio dva posla posle dva kastinga. I rekao sam: ‘Lili, uradili smo pravu stvar, mislim da se moja matematika pokazala na delu'“, ispričao je srpski glumac.

Na zimu 2020. snimao je seriju „Stranger Things“ u Litvaniji, ali ga je po povratku u Ameriku sačekala pandemija koronavirusa i tada svi projekti u Holivudu staju.

„Kad sam se vratio dobili smo pismo da šest meseci nema ničeg i da će nam se posle javiti. Na kraju je bilo osam meseci“, kazao je Đuričko i dodao da kako se sa porodicom šalio da je to bio najskuplji odmor u njihovom životu.

Zbog pandemije se snimanje četvrte sezone „Stranger Things“ odužilo na dve godine, ali je Đuričko rad na toj seriji opisao kao „baš zabavno“ iskustvo.

„Svi momci izgledaju kao da su izašli iz MMA borbi, a devojke kao supermodeli“

Krajšer i Đuričko su se u sat i po vremena veoma zanimljivog razgovora dotakli i istorije, Tita, jugosovenskog socijalizma, raspada SFRJ, košarke, vina i rakije.

Krajšer je govorio o tome kako mu se veoma dopadao Senjak, gde je živeo za vreme snimanja filma „The Machine“, i kako je svako jutro trčao u Hajd parku, ali da je najčešće bio jedina osoba tamo. Primetio je da momci u Srbiji više vole da idu u teretanu, nego da trče.

„Svi momci izgledaju kao da su izašli iz MMA borbi, a sve devojke kao supermodeli“, kazao je Krajšer i u šali dodao da će se, ako ga žena ikada ostavi, preseliti u Srbiju.

Komentari

Vaš komentar