Depeche Mode na prvoj turneji bez Fleča, ponovo zaobilaze Beograd

Showbiz 04. okt 202222:3713 komentara
depeche mode
Izvor: Tanjug/Britta Pedersen/dpa via AP

Legendarni Depeche Mode najavili su izlazak novog albuma "Memento Mori" i svetsku turneju, na kojoj ponovo neće posetiti Beograd, ali će 23. jula 2023. nastupiti u Areni Zagreb.

Depeche Mode, koji je 2020. godine primljen u Rokenrol kuću slavnih, najavio je na posebnom događaju u Berlinu izlazak novog albuma i svetsku turneju na koju kreću 2023. godine. „Memento Mori Tour“ podržaće predstojećio 15. studijski album istoimenog naziva, koji bi trebalo da izađe na proleće sleduće godine.

Dejv Gan i Martin Gor otkrili su da će turneja, koju predstavlja Live Nation, započeti limitiranim brojem koncerata u severnoameričkim arenama, počevši 23. marta. Koncerti u Severnoj Americi uključuju i njujorški Medison skver garden, čikaški Junajted centar, KIA forum u Los Anđelesu i Scotiabank arenu u Torontu.

Bend potom kreće na evropski, stadionski deo turneje, koja počinje 16. maja, a uključuje poznate lokacije kao što su Stad de Franse u Parizu, Olimpijski stadion u Berlinu, stadion San Siro u Milanu, i stadion Tvikenhem u Londonu.

„The Memento Mori Tour“ biće njihova devetnaesta turneja, prva nakon više od pet godina. Poslednja turneja benda, „Global Spirit Tour 2017-2018“, bila je najduža turneja s više od 130 nastupa širom Evrope i Severne Amerike, pred više od tri miliona obožavalaca, a zabeležena je kao jedna od turneja s najvećom zaradom.

Depeche Mode ni na ovoj turneji neće svirati u Beogradu, gde su dosad svirali samo jednom – 19. maja 2013. na Ušću. Na istoj lokaciji trebalo je da nastupe i 2009. godine, ali je taj koncert bio otkazan zbog bolesti Dejva Gana.

Osim Zagreba, nama najbliži nastupi na „Momento Mori“ turneji su 21. jula u Klagenfurtu, 26. jula u Bukureštu i 28. jula u Budimpešti.

„Fleču bi se svideo novi album“

Govoreći o novom albumu Martin Gor je rekao: “Na ovom smo projektu počeli da radimo rano u pandemiji, pa su njegove teme direktno inspirisane tim vremenom. Nakon Flečove smrti, odlučili smo da nastavimo, jer smo sigurni da je to ono što bi on želeo, a to je projektu zaista dalo dodatni nivo značenja”.

Dejv Gan dodaje: “Fleču bi se svideo ovaj album. Zaista se veselimo što ćemo ga uskoro podeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sledeće godine.”

Depeche Mode su dosad prodali više od 100 milionna albuma i svirali pred više od 35 miliona obožavalaca širom sveta i ostaju posebno uticajna muzička sila u svetu.

Komentari

Vaš komentar