Buč Kesidi otvorio Arsenal fest u Kragujevcu

Showbiz 01. jul 202214:18 > 18:191 komentar
Podeli:

Ovogodišnje, 12. izdanje kragujevačkog Arsenal festa počelo je trijumfalnim nastupima Buč Kesidija, Rok El Clasica i Negativa na Main Stage- u, uz brojne izvođače na Garden Stage- u i Explosive DJ Stage- u.

Pančevački duo Buč Kesidi je dočekan uz gromoglasne povike, mahom mlađe publike. Luka Racić i Zoran Zarubica su moćnim nastupom pokazali zbog čega obaraju rekorde na koncertima po zemlji i regionu. Uz uvodnu „Euforiju“ očas posla su izazvali baš to, i stvorili podlogu za jednako snažnu reakciju dok su se nizale „Subota uveče“, „Nedelja ujutru“, „Tiho“… Binu su, uz povike da izađu na bis, napustili zaključivši da „Đuskanje ne pomaže“, uz sijaset konfeta. Prethodno, emotivno su pomenuli jednog od osnivača Arsenala, pokojnog Mikicu Zdravkovića, ne propustivši da istaknu podršku koju su od njega dobijali.

Na već dobro zagrejan teren stigle su zvezde prve večeri, Stefan Milenković i Nele Karajlić, udruženi u projekat Rock El Clasico. Uz „sporedne“, ali blistave role operskog pevača Nemanje Crnatovića, gitariste Ivana Kize Zoranovića i ostatka ekipe, predstavili su sjajno uklopljen krosover žanrova i melodija. Spojen je Šostakovič sa „Devil in the Business Class“ iz „No Smoking Orchestra“ perioda, Brams sa „Vukotom“, sijala je „Zvezda nad Balkanom“ u novom ruhu… Svoju umetničku šarolikost veliki Stefan Milenković je pokazao tako što je majstorstvu s violinom pridodao i pevačku rolu, i to u kantri maniru. Mnogočlani sastav je, posle 100 minuta za pamćenje, uz salve aplauza ispraćen sa pozornice.

U posleponoćnim satima, žestok rokerski finiš na Mainu doneo je Negative, nižući „Bez promene“, „Ja bih te sanjala“, „Ti me ne voliš“, „Kad se svetla ugase“… Prvo veče na Garden Stageu je bilo, u dobrom delu programa, krcato. Udarni segment započeo je nastupom jednog od najdugovečnijih bendova na ovim prostorima, Električnog orgazma. Posetioci su horski pevali njihove najveće hitove, a najglasnije „Igra rokenrol cela Jugoslavija“, „Kapetan Esid“, „Spojimo se sad“, „Debela devojka“, „Ja sam težak kao konj“… Posle Gileta, Ljube i ekipe, u Zastavinoj bašti nastupili su stari znanci Arsenala, Ritam nereda. Gardenom su, do sitnih sati, odjekivale numere DLM-a, Vizelja, Sunshinea, a ljubitelji elektronike uživali su na Explosive DJ bini.

Komentari

Vaš komentar