Britanski NME nominovao Exit za najbolji festival na svetu

Showbiz 28. jan 202213:266 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Britanski magazin NME nominovao je novosadski Exit, višestrukog evropskog festivalskog šampiona, za najbolji festival na svetu, saopšteno je iz organizacije tog festivala.

Svečana dodela ovogodišnjih „BandLab NME“ nagrada biće održana 2. marta u dvorani O2 u Londonu.

„Čast da bude među kandidatima za NME nagrade, Exitu je stigla nakon najizazovnijeg perioda u muzičkoj industriji, u kojoj je bio prvi veliki festival na planeti koji se održao od početka pandemije. U kategoriji Najbolji festival na svetu, NME je napravio izbor od deset manifestacija, među kojima su, pored Exita, Reding i Lids, Fudži Rok, Vajrles i drugi“, piše u saopštenju.

Britanski magazin NME (New Musical Express), kako su naveli iz Exita, jedan je od najuglednijih svetskih medija, s tradicijom dugom 70 godina, tokom kojih je pokrivao teme iz oblasti muzike, filma i kulture, a NME nagrade uspostavljene su godinu dana nakon osnivanja magazina.

Exit je dva puta proglašen za najbolji evropski festival u okviru Evropskih festivalskih nagrada, kao i za najbolji evropski festival van Velike Britanije, koje dodeljuju Britanske festivalske nagrade.

Brojni svetski mediji, kao što su Gardijan, Njujork Tajms, CNN i BBC svrstavali su Exit u najbolje manifestacije na svetu.

Ovogodišnji Exit festival biće održan od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a prva potvrđena imena za sada su Nik Kejv i Boris Brejča.

Komentari

Vaš komentar