Benedikt Kamberbač se nada da će pružiti dom nekome od ukrajinskih izbeglica

Showbiz 13. mar. 202220:57 > 21:042 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Henry Nicholls

Britanski glumac Benedikt kamberbač je rekao da se nada da će učestvovati u projektu britanske vlade pod nazivom "Domovi za Ukrajinu", u sklopu koje se ukrajinskim ratnim izbeglicama koji nemaju porodičnih veza u Britaniji nudi da dođu tamo da žive.

Novi plan britanske vlade omogućiće građanima, dobrotvornim organizacijama, kompanijama  i organizovanim zajednicama da ponude smeštaj ratnim izbeglicama iz Ukrajine.

„Strašno je to što se rat događa u Evropi, u Ukrajini, na dva i po sata udaljenosti avionom“, rekao je Kamberbač za Sky News s crvenog tepiha pre dodele nagrada Britanske filmske akademije u londonskom Rojal Albert Holu.

Glumac, najpoznatiji po ulogama u seriji „Šerlok“, i filmovima „Imitation Game“ i „Doktor Strejndž“, na reveru sakoa nosio je bedž u bojama ukrajinske zastave.

"Svi mi treba da napravimo više od pukog nošenja bedža na reveru. Moramo donirati, moramo vršiti pritisak na naše političare da nastave da omogućuju nekakvu sigurnost za ratne izbeglice, kao i utočišta za te ljude koji pate", rekao je.

"Svako treba da učini koliko može... Rekordan broj ljudi ovde u Britaniji dobrovoljno se javio za pružanje doma izbeglicama i nadam se da ću i sam biti deo toga", kazao je Kamberbač.

Inače, on je na dodeli nagrada BAFTA nominovan u kategoriji za najbolju mušku glavnu ulogu u filmu "Šape pasje".

Najnovije informacije pratite u BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar