Autori „Kljuna“ o nagradi u Kanu: Bili smo zaleđeni, nismo znali šta se dešava

Showbiz 14. okt. 202112:21 > 15:00
Podeli:

Serija „Kljun“, koja je prva serija iz ovog regiona u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu dobila je nagradu publike. Scenarista serije Matija Dragojević i rediteljka Jelena Gavrilović kažu da su bili potpuno iznenađeni, i da veruju da će nagrada u Kanu doprineti većem interesovanju kako strane, tako i domaće publike.

Gavrilović kaže da im je trebalo tri, četiri sekunde da uopšte shvate da su dobili nagradu.

„Kad su pročitali da smo dobili nagradu, mislim da se videlo i kad smo izašli da uzmemo nagradu – Matija je imao lep govor – ali baš se videlo da smo potpuno, potpuno šokirani“, navodi rediteljka „Kljuna“.

Prvo smo bili zaleđeni nismo znali šta se dešava, dodaje Dragojević. „Pa onda moraš da ustaneš, pa da hodaš, pa pada mi neka slušaica, mikrofon, penjem se na binu jedva, i ne znam šta sam sve ispričao, verovatno je bilo i dosta gluposti, ali su se ljudi smejali, i mislim da im je bilo šarmatno da gledaju osobu koja ima toliko pomešana dva osećanja anskioznost i uzbuđenje“, navodi on.

Autori „Kljuna“ ponavljaju da su smatrali uspehom samu činjenicu da su bili u selekciji prestižnog festivala u Kanu, ali veruju da će nagrada doprineti većem interesovanju kako strane, tako i domaće publike.

„Ideja je da se serija dalje prodaje, i nagrada daje neku vidljivost potencijalnim kupcima. Niko neće da je kupi zato što je dobila nagradu, ali može da je primerti. Holivud reporter, Varajeti, svi su prenosili o tome, i to je super vetar u leđa za seriju“, kaže Jelena Gavrilović.

POVEZANE VESTI:

Serija „Kljun“ (Awake) našla se u selekciji od 10 serija koje su se gledaocima predstavile ove godine u Kanu.

U zvaničnoj selekciji, učestvovale su i serije: „Christian“ iz Italije, „Countryman“ iz Norveške, „Dreams of Alice“ iz Rusije, „Limbo..until it’s over“ iz Argentine, „Mister 8“ iz Finske, „Sad city girls“ iz Izraela, „The aleggation“ iz Nemačke, „Totems“ iz Francuske i „Unknowns“ iz Izraela. Predsednik žirija bio je popularni glumac Nikolaj Koster-Valdo.

Gledaoci iz Srbije seriju „Kljun“, u produkciji United Media, već imaju prilike da gledaju na televiziji Nova S, od ponedeljka do četvrtka u 21.30h.

Za one koji su propustili početak, i one koji preferiraju da odmah gledaju sve epizode, omogućeno je i bindžovanje cele serije na EON-u.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića… Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Films.

U okviru kompanije United Media posluje i N1.

Komentari

Vaš komentar

<