Autor biografije o Stivu Džobsu piše knjigu o Masku

Showbiz 08. avg. 202108:552 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Aly Song

Američki pisac Valter Isakson, autor biografije o koosnivaču Epla Stivu Džobsu, koja je postala bestseler, prihvatio se pisanja knjige o izvršnom direktoru kompanije Tesla Ilonu Masku.

„Ako vas zanimaju Tesla, SpaceX i uopšte ono što ja radim, @WalterIsaacson piše biografiju o meni“, napisao je Mask na Tviteru.

Odgovarajući korisnicima društvenih mreža, Mask je kazao da sa Isaksonom sarađuje već nekoliko dana jer treba da prikupiti materijal za knjigu.

POVEZANE VESTI

Isakson je u intervjuu za Yahoo Finance pre nekoliko meseci Maska uporedio s Džobsom, kazavši da je Mask „na određen način Stiv Džobs našeg vremena“.

Američki novinar, profesor i pisac, autor je i dela o Bendžaminu Frenklinu i o Albertu Ajnštajnu, a ova poslednja poslužila je kao inspiracija za TV seriju pod nazivom „Genije“.

O Masku je već izašla biografija koju je napisao američki kolumnista i pisac Ešli Vans, a objavljena je 19. maja 2015. godine, pre nego što je Tesla postala najvrednija automobilska kompanija na svetu.

Naziv Vansove biografije je „Ilon Mask: Tesla, SpaceX i potraga za fantastičnom budućnošću“.

Knjiga prati život Maska od njegovog detinjstva do razdoblja koje je proveo na Zip2 i PayPalu, a potom u SpaceX-u, Tesli i SolarCity-ju.

Drugom korisniku Tvitera, koji je Maska pitao znači li informacija o novoj biografiji to da Mask ne planira da napiše autobiografiju, on je odgovorio: „Možda jednog dana“.

„Napokon… neko će prodreti u tihu, tajanstvenu, nespoznatljivu fasadu“, napisao je drugi korisnik na Tviteru, na što je Mask reagovao nasmejanim emotikonom.

Komentari

Vaš komentar