Psihološkinja tvrdi da Amber Herd zbog Depa pati od posttraumatskog sindroma

Showbiz 04. maj 202210:13 > 10:167 komentara
Podeli:
Izvor: Reuters/ Pool/ Jim Watson

Glumica Amber Herd pati od posttraumatskog stresnog poremećaja koji je posledica partnerskog nasilja njenog bivšeg supruga Džonija Depa, rekla je na sudu psihološkinja pozvana da svedoči.

Doun Hjus, klinička i forenzička psihološkinja, je tokom svog svedočenja rekla da je Dep, za vreme „vrlo nestabilne veze“ s Amber Herd, patio od problema povezanih s „opsesivnom kontrolom“ i „opsesivnom ljubomorom“.

Pročitajte još:

Džoni Dep je podneo tužbu protiv bivše supruge, optuživši je za klevetu. Glumica je u članku za Vašington post u decembru 2018. napisala da je proživela porodično naasilje. Iako u tekstu nije imenovala Depa, glumac je tuži jer je insinuirala da je reč o njemu, zbog čega traži 50 miliona dolara odštete.

Herd je podnela protivtužbu, tražeći 100 miliona dolara odštete, tvrdeći da je u braku s Depom trpela „neverovatno fizičko nasilje i zlostavljanje“.

Psihološkinja Hjus je na sudu rekla da je Herdovoj dijagnostifikovala PTSP pošto je sprovela četiri odvojena testa.

„Te pretrage su mi omogućile postavljanje konačne dijagnoze, a to je da ona pati od PTSP-a“, rekla je Hjus.

„Postoje brojne indicije po kojima je u ovoj vezi trpela partnersko nasilje“, kazala je psihološkinja pred sedmočlanom porotom okružnog suda u Ferfaksu.

Njeni zaključci su u suprotnosti s onima koje je ranije na ročištu iznela Šenon Kari, koja je rekla da glumica ne boluje od PTSP-a.

Kari, takođe klinička i forenzička psihološkinja, rekla je da smatra da 36-godišnja glumica boluje od graničnoga poremećaja ličnosti i histrionskog poremećaja ličnosti, dok Doun Hjus smatrada Herd ne pati od tih poremećaja.

Komentari

Vaš komentar