Almodovarov film „Paralelne majke“ otvorio 78. venecijansku Mostru

Showbiz 01. sep. 202123:57 > 02. sep. 2021 00:001 komentar
Podeli:
Izvor: REUTERS/Yara Nardi

Sedamdeset i osma venecijanska Mostra, najstariji filmski festival na svetu, otvoren je najnovijim delom iz opusa Pedra Almodovara "Paralelne majke", koje će se boriti za Zlatnog lava protiv Džejn Kampion i Paola Sorentina.

Dvostruki dobitnik Oskara, u trci za najveću nagradu u Veneciji, španski 71-ogodišnji reditelj stigao je na Lido da bi predstavio „Paralelne majke“, film s Penelope Kruz u ulozi jedne od dve slobodne žene koje će roditi u istoj bolnici.

Reditelj i njegova muza, odeveni u crno, prošli su crvenim tepihom prostrtim na venecijanskom Lidu uz more, uz veliki broj fotoreportera koji su se okupili, ali zbog kovid mera, bez publike koja bi se mogla približiti zvezdama.

Ostali naslovi koji se bore za nagradu Zlatni lav za najbolji film su „Moć psa“ rediteljke Džejn Kempion s  Benediktom Kamberbačom u ulozi vlasnika ranča koji zlostavlja mladu udovicu koju igra Kirsten Danst, kao i film „Spenser“ s Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane.

Paolo Sorentino dolazi s vrlo ličnim i intimnim filmom o gubitku svojih roditelja kad je imao 17 godina.

Tokom ceremonije otvaranja, počasnog Zlatnog lava dobio je Roberto Beninji, nezaboravni autor filma „Život je lep“.

Izvor : REUTERS/Yara Nardi

„Paralelne majke“ boriće se za glavnu nagradu s dvadesetak filmova koji će se svi želeti da svide žiriju kojim predseda Bong Džun-Ho iz Južne Koreje, dobitnik Zlatne palme 2019. s „Parazitom“ i Oskara za najbolji film godinu iza toga.

Dobitnici nagrada biće proglašeni 11. septembra.

Komentari

Vaš komentar