Selena Gomez obolela od lupusa

Showbiz 09. okt 201508:06 > 08:09
Podeli:
Izvor: Reuters/Luke MacGregor

Dečja zvezda koja je postala pop ikona Selena Gomez otkrila je da je obolela od lupusa i da je u tajnosti 2013. bila podvrgnuta terapiji zbog čega su počele da kruže glasine da je na odvikavanju od droge ili da ima ljubavne jade.

Američka pevačica koja sada ima 23 godine u decembru 2013. otkazala je turneju po Aziji i Australiji i rekla da joj je potrebno da neko vreme bude sama i da boravi na lečenju u lekarskoj ustanovi u Arizoni. Tabloidi su spekulisali da se radi o lečenju od neke zavisnosti ili da pati posle prekida sa pevačem Džastinom Biberom.

„Dijagnostikovali su mi lupus i imala sam hemoterapiju. To se zapravo desilo za vreme moje pauze“, rekla je ona u intervjuu koji je juče objavio časopis Bilbord.

Lupus je autoimuna bolest u kojoj imuni sistem napada tkiva i organe osobe. Američka lupus fondacija navodi da je to hronična bolest koja pogađa oko pet miliona ljudi širom sveta i posebno pogađa žene u reproduktivnim godinama.

„Toliko sam želela tada da im kažem, nemate pojma ja sam pod hemoterapijom, vi ste budale“, rekla je pevačica. Rekla je da se zatvorila u kuću i dok se nije osećala dovoljno sigurna u sebe i dodala da joj je prijateljstvo s pevačicom Tejlor Svift pomoglo da prebrodi krizu.

Posle lečenja Selena Gomez je nastavila svoj uobičajeni ritam i vratila se na scenu sa drugim solo albumom „Revival“.

Internet sajt Popdust je 2013. izvestio da je pevačica obolela od lupusa što su njeni predstavnici tada odbili da komentarišu.