Nagrada "Tomislav Pinter" za Mikija Manojlovića

Showbiz 24. avg. 201518:08 > 18:10
Podeli:
Izvor: Medija centar

Slavni srpski glumac Predrag Miki Manojlović dobio je nagradu festivala u Zadru "Tomislav Pinter" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti

Priznanje koje nosi ime po velikom snimatelju uručeno mu je na svečanom otvaranju 6. Avantura film festivala proteklog vikenda, pišu hrvatski mediji. Direktor festivala, reditelj Sergej Stanojkovski zahvalio je na podršci ovoj manifestaciji koja je značajna za Zadar, a Manojlović je sa posebnim emocijama primio priznanje.

On je svojevremeno sarađivao sa hrvatskim i jugoslovenskim umetnikom Pinterom (1926-2008). Upravo je Pinter snimao kultni film reditelja Rajka Grlića „Samo jednom se ljubi“ (1981), u kojem je Manojlović ostvario zapaženu ulogu.

„Pinter spada u par kreativnih ljudi koje sam u životu sreo i koji su mi dozvolili da dođem do njih i podstakli me da dalje razmišljam i radim na način na koji radim i dalje. On je neko ko je video sve oko sebe i vrlo brzo ulazio u smisao pojedinca i grupe. Zato mi ova nagrada puno znači“, izjavio je Manojlović.