Rokijeve i Rambove stvari na aukciji

Showbiz 30. jul. 201510:26 > 10:29
Podeli:
Izvor: AFP/Frederic J. Brown

Glumac Silvester Stalone staviće na aukciju stvari koje je koristio u "Rokiju" i "Rambu", dok traju pripreme za nove nastavke tih megahitova iz 80-ih godina.

Stalone (69) najavio je da će na aukciji u oktobru prodati stotine rekvizita i kostima iz svoje 40-godišnje karijere, a deo zarade će ići u humanitarne svrhe. Među predmetima su Rambova „vijetnamaka“ i Rokijeve rukavice, ogrtač i šorc.

Iako prodaje deo istorije kultnih filmova, Stalone i dalje održava u životu te likove – Roki Balboa će ove jeseni nastupiti u filmu „Creed“, a radi se i na novom nastavku „Ramba“.

Stalone je rekao da današnja fascinacija filmskim superherojima ostavlja malo prostora za „usamljene vukove“ i „ljude protiv svih šansi“, kakave voli da glumi.

„To je i nekakav razlog zašto sam još tu, zato što prihvatam to, a i nekako je retkost i nema nas još mnogo“, rekao je Stalone u nedavnom intervjuu.

Dok obožavoci čekaju novog „Rokija“ i „Ramba“, mogu pokušati da dođu do dela njihove prošlosti na aukciji 14. i 15. oktobra.

„Video sam Džon Vejnovu aukciju i pomislio da bi bilo mnogo efikasnije da je Džon Vejn još živ pa da može objasniti svojim obožavateljima šta mu znače neke od stvari“, rekao je Stalone.

Dodao je da će deo prihoda proslediti vojnim humanitarnim organizacijama kako bi pokazao zahvalnost onima koji su inspirisali njegovog najpoznatijeg junaka.

„Mislim da su moj imidž i ono što sam glumio tokom karijere bili dosta američki i dosta vojno orijentisani i takođe policijski orijentisani. To je u osnovi nešto što je poduprlo moju karijeru pa sam smislio da otplatim pravim ljudima koji su dali insiraciju za karaktere koje sam igrao“, rekao je Stalone.