Bubnjar AC/DC optužen za kršenje kućnog pritvora

Showbiz 20. jul. 201512:45 > 12:47
Podeli:
Izvor: TANJUG/Alan Gibson/New Zealand Herald via AP

Bubnjar australijske hard rock grupe "AC/DC" Fil Rad pušten je iz pritvora uz kauciju i sa novom optužnicom - za kršenje kućnog pritvora koji služi zbog pretnji smrću i upotrebe droga.

Rad (61) je uhapšen u svojoj kući u gradu Tauranga, na severu Novog Zelanda u subotu uveče, a policija je odbila da komentaruše prirodu hapšenja, dok su lokalni mediji naveli da je bio u društvu prostitutki.

Radov advokat Kreg Tak je rekao za AP da se njegov klijent pojavio na Okružnom sudu u Taurangi pod optužbom za kršenje uslova kućnog pritvora navodnim posedovanjem i konzumiranjem alkohola.

Pušten je uz kauciju i o krivici će se izjasniti 3. avgusta, rekao je Tak.

Rad je nedavno osuđen na osam meseci kućnog pritvora zbog pretnji smrću i upotrebe droga.

Sud je početkom jula, kada je muzičar osuđen na kućni pritvor, naveo da će Rad biti uhapšen ako prekrši uslove kazne.

Bubnjar „AC/DC“ je pred sudom u Taurangi priznao u aprilu da je ponudio veliku sumu novca, vozila i kuću jednom saradniku pošto je od njega tražio da ubije jednu osobu, a i žrtvi je takođe direktno rekao da će je ubiti.

Rad je bio ljut što izlazak njegovog solo albuma nije prošao najbolje i zbog toga je otpustio mnoge ljude iz svog profesionalnog tima, uključujući i osobu kojoj je pretio i na koju je posebno bio besan.