Nastupi Motorheada i Odela obeležili drugo veče Exita

Showbiz 11. jul 201509:01 > 09:06
Podeli:
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Drugo veče Exit festivala obeležile su britanske zvezde Motorhead i Tom Odel.

Legende rok muzike Motorhead izašli su na binu tačno u 22 sata, a na prve taktove nastupa ispred bine je počela velika gužva, tako da se iznad Petrovaradinske tvrđave nadvio odgroman oblak prašine.

Pevač benda, čuveni Lemi, poručio je publici na Exitu da su bili sjajni. „Vidimo se sledeći put“, rekao je Lemi.

Tom Odel je pre nastupa rekao da je Exit u Velikoj Britaniji veoma poznat festival, kako među publikom, tako i među izvođačima.Za Exit se zna kod nas. Znaju i izvođači i svi misle da je festival sjajan, a oni koji nisu do sada nastupali, voleli bi da dođu, jer ima dobru reputaciju“, kazao je Odel za novosadski O radio.

Elektronska Dens arena (Dance Arena) sinoć je ugostila veoma komercijalnog i trenutno popularnog di-džeja Hadvela (Hardwell), a njegov nastup mnogi nisu mogli da slušaju, jer je gužva na ovoj bini bila tolika da su organizatori morali da zatvore prilaze, zbog bezbednosti.

Kako su organizatori saopštili, druge večeri festivala kroz Petrovaradinsku tvrđavu prošlo je više od 47.000 ljudi, a za večeras se očekuje rekordna poseta.

Ovogodišnji Exit prate i problemi vezani za omiljeno okupljalište Egzitaša, odnosno svojevrsnu ulicu sa kafićima koja je ove godine zatvorena, kafići su ograđeni žičanom ogradom, a kafedžijama je zabranjeno da rade, pa su oni najavili tužbu protiv festivala.

„Moj lokal je registrovan za rad tokom cele godine, za to plaćam sve što treba i niko nema pravo da mi zabrani da radim. To što je Exit dobio Tvrđavu na nekoliko dana, ne znači da su dobili i moj lokal, i da mogu da nas ograde žicom „, rekao je vlasnik lokala Virbus Aleksandar Golubović za novosadske medije.

Oragnizatori festivala su na ove optužbe odgovorili da sanitetska bezbednost i striktni ugovori sa sponzorima koji ne dozvoljavaju da se na festivalu prodaju konkurentski proizvodi.

Exit će ove godine trajati do nedelje 12. jula, a zabava na Tvrđavi i među mladima koji su stigli iz svih krajeva sveta je definitivno na vrhuncu.