Nil Jang zabranio Trampu da koristi njegovu muziku

Showbiz 17. jun 201516:34 > 16:40
Podeli:
Izvor: EPA

Legendarni muzičar Nil Jang optužio je američkog milijardera Donalda Trampa da je bez dozvole koristio njegovu muziku na mitingu održanom juče u Njujorku povodom objavljivanja svoje zvanične kandidature na predstojećim izborima za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Kako prenose američki mediji, njujorški magnat se pojavio na skupu u kuli „Tramp“ uz zvuke „Rockin’ in the Free World“, jedne od Jangovih najpoznatijih pesama.

Nekoliko sati kasnije, kanadski muzičar je izdao oštro saopštenje u kom navodi da „Donald Tramp nije dobio dozvolu da koristi ‘Rockin’ in the Free World'“, precizirajući da on podržava kandidaturu senatora Bernija Sandersa koji je glavni konkurent Hilari Klinton u demokratskom taboru.

Pesma „Rockin’ in the Free World“, koja je bila objavljena na albumu „Freedom“ iz 1989, predstavljala je kritiku tadašnje republikanske administracije što nije ni malo imala sluha za siromašne.

Mnogi su zaključili da Tramp i njegova okolina uopšte ne shvataju pozadinu ove pesme, baš kao što nije ni Ronald Regan kada je za svoju kampanju izabrao pesmu „Born in the USA“ Brusa Springstina.

Na pitanje novinara magazina „Rolingston“ zašto je Tramp izabrao baš „Rockin’ in the Free World“, portparol američkog biznismena je odgovorio: „Gospodin Tramp je veliki fan Nila Janga i njegove muzike i to će nastaviti da bude uprkos Nilovim političkim stavovima“.