Magnifiko preporučuje pletenje i ističe – zatvorenost šteti duhu

Showbiz 19. nov 202010:52 > 10:54
Podeli:
Izvor: N1

Autor takozvane "najskuplje" pesme u kafani, "Pukni zoro", kreator muzike za filmove "Montevideo" i "Senke nad Balkanom", Robert Pešut poznatiji kao Magnifico predstavlja novu pesmu "Reci ne, kad treba da kažeš da".

Gostujući u Novom danu, Magnifiko je rekao da u pesmi više priča o tome kako ostati slobodnog duha u nekim ekstremnim okolnostima, na primer u ovakvim u kakvim živimo sada. Da ne bismo postali zombi, iako živimo u zombiranom društvu na koje smo pristali, jer jednoga dana će se sve završiti, pa ćemo morati da nađemo tehniku kako da se vratimo među žive, mi to moramo, ili nas jednostavno neće ni biti, kaže.

Zatvorenost šteti duhu, bombardovani smo informacijama, moramo u sebi da nađemo neko sklonište, kaže.  „U zatvoru neko broji svoje korake, neko krene da piše knjigu, a neko samo poludi“, navodi.

Pletenje mi se čini kao fantastična tehnika za postizanje mirnoće, nirvane, rekao je Magnifiko.

Kada nestane radost, bezobraznost, drskost, humor, onda – ako ne znaš tačno šta bi, onda budi bar neko ko stalno nešto zanoveta, kaže gost N1 koji se javio iz Ljubljane.

Govoreći o situaciji u Sloveniji, podsetio je da su tamo „paradu napravili i da su avioni prelatali“ da bi obeležili pobedu nad koronavirusom u prvom talasu, a da je sada situacija izuzetno teška. „Mi smo zatvoreni već mesec dana, vlada je samo to produžila i uvela još mera. Ljudi se pridržavaju, i mačke nose maske na ulici, ali kao da to ne igra neku bitnu ulogu, bar po brojkama i po statistici“, kaže.

Navodi da nema pada broja zaraženih. „Nekako držimo tempo, ne damo se“, dodaje kroz šalu. Celo gostovanje pogledajte u videu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.