Premijerno prikazan film "Vikend sa ćaletom"

Showbiz 29. okt 202021:57 > 21:59
Podeli:
Izvor: N1

Premijera filma "Vikend sa ćaletom" reditelja Miroslava Momčilovića, održana je u četvrtak uveče u Beogradu. Ovo je prva premijera domaće komedije od kako su ponovo otvoreni bioskopi nakon što su zbog pandemije bili zatvoreni nekoliko meseci.

Film je nastao u produkciji „Brigade“, u saradnji sa kompanijom United Media i FCS.

Istoimena serija emitovaće se na kanalu Nova S.

Premijera ove „tužne komedije“ o odnosu oca i sina, održana je uz mere predostrožosti kojih se naši bioskopi u vreme pandemije pridržavaju, odnosno uz ograničen broj posetilaca.

Specijalnoj projekciji filma prisustvovala je i autorsko-glumačka ekipa filma.

POVEZANE VESTI

Glavne uloge u filmu tumače zvezde domaće scene – Nenad Jezdić, Bane Vidaković i Miodrag Miki Krstović, kao i mlada glumačka nada Vasa Vraneš.

Sredovečni kriminalac Kašika, predosećajući da mu se bliži kraj, želi da provede vikend sa jedanaestogodišnjim sinom. Pošto ga nije viđao pet godina jer je zbog „malih komplikacija“ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po „ubrzanom kursu“ nauči svemu onome što smatra važnim za život i preživljavanje na ulici, a da iz sina „istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno“….

„U životu ili jašeš ili te drugi jašu“, „Hoće klavir da te brani sutra kad te neko napadne na ulici“, „Prvo ćeš da naučiš da se biješ pa ćeš onda da sviraš klavir“, samo su neke od upečatljivih replika filma za koje se autori nadaju da će se sa osmehom pamtiti i prepričavati.

U filmu igraju i Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Katarina Radivojević, Miljan Davidović, Svetlana Bojković i Boris Milivojević, a na filmu gostuje i fudbaler Vujadin Savić.